1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Merkel are un salariu mai mic decât mii de funcţionari UE. Cât câştigă cancelarul german

Peste 4.000 de funcţionari europeni au un salariu mai mare de 16.275 de euro, cât câştigă cancelarul german Angela Merkel, scrie duminică Die Welt am Sonntag, care a efectuat o analiză a situaţiei, în urma unei declaraţii pe această temă a premierului britanic David Cameron, relatează TheLocal.de.

04 feb, 2013 | Mediafax

Potrivit site-ului, ziarul a decis să întreprindă acest demers după ce Cameron a declarat că un număr de câteva sute de funcţionari publici UE câştigă mai bine ca un cancelar sau premier.

Die Welt am Sonntag mai scrie că există câteva mii de funcţionari care câştigă mai bine inclusiv decât lideri ai Uniunii, nu pentru că ar avea salarii mai mari, ci din cauză că beneficiază de unele "privilegii" fiscale.

"Serviciul public UE este cel mai bine plătit în Europa. Chiar şi în comparaţie cu funcţionarii germani, funcţionarii UE trăiesc pe un tărâm unde curge lapte şi miere", a declarat Rainer Holznagel, preşedintele Federaţiei contribuabililor germani pentru publicaţie.

El a criticat "privilegiile nenumărate şi, uneori, extinse" pe care aceştia le-au primit, adăugând că "nu doar salariile, ci şi tratamentul fiscal şi reglementările cu privire la pensii generoase trebuie să fie imediat reformate".

Numeroase alte publicaţii germane critică UE şi salariile mari ale funcţionarilor săi, subliniind că Germania contribuie mai mult decât orice alt stat din Uniune la bugetul european. Aproximativ 46.000 de funcţionari publici lucrează pentru UE.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO