Ce scrie presa spanionlă despre finala Europa League de la București

Greu de imaginat un scenariu mai bun pentru o finală din Europa League la fotbal: două echipe spaniole, care apreciază competiţia şi îşi doresc trofeul, un oraş care de-abia aşteaptă marea întâlnire şi care îi primeşte cu drag pe vizitatori şi doreşte să-i facă să se simtă ca acasă, transmite corespondentul EFE de la Bucureşti.
Economica.net - mie, 09 mai 2012, 07:49
Ce scrie presa spanionlă despre finala Europa League de la București

Precum agenţia spaniolă de presă, numeroase alte publicaţii spaniole, de tiraj naţional, consemnează şi descriu atmosfera de la Bucureşti, din ziua finalei Europa League, disputată între cele două echipe spaniole – Atlético Madrid şi Athletic Bilbao.

Bucureştiul întreg este o petrecere: în vreme ce în fan zone stabilite pentru suporterii fiecăreia dintre cele două echipe sunt puse la punct ultimele detalii, mii de microbişti au ajuns deja în capitala României şi se pregătesc pentru finală la terasele din Centrul Vechi, purtând fiecare însemnele echipei preferate, notează EFE.

Atlético este pregătită să învingă, scrie El Mundo Deportivo şi consemnează cum antrenorul echipei madrilene, Diego Simeone, i-a convocat la Bucureşti pe toţi cei 22 jucători disponibili, care au ajuns deja cu valizele pline de speranţă şi cu intenţia de a-şi spori palmaresul european cu ceea ce ar fi, în cazul victoriei, al patrulea trofeu de acest fel.

Prinţul Felipe îl va înlocui pe tatăl său la Cupa Spaniei la fotbal şi la finala Europa League, anunţă din nou cotidianul El Pais, amintind, în context, că monarhul se reface bine după operaţia suferită la şold.

Cotidianul ABC scrie despre povestea a două rude, cele două echipe de fotbal care se înfruntă miercuri la Bucureşti, şi aminteşte cum un grup de studenţi basci a fondat în aprilie 1903 clubul Athletic, ca filială şi „fiu” al lui Atlético din Madrid.

Bucureştiul se pregăteşte pentru o petrecere alb-roşie, relatează şi cotidianul El Mundo şi arată cum Arena Naţională este pregătită: sunt puse la punct ultimele detalii din zona VIP, iar două panouri imense sunt deja pregătite să îi primească pe suporterii celor două echipe.

La Madrid, anunţă cotidianul La Razon, autorităţile sunt şi ele pregătite: nişte garduri de fier vor fi montate în jurul statuii zeului Neptun din piaţa cu acelaşi nume din centrul Madridului, iar 100 de agenţi ai forţelor de ordine vor supraveghea zona, în cazul în care suporterii vor avea de sărbătorit în locul tradiţional o eventuală victorie a echipei Atlético Madrid.

Clubul suporterilor lui Atlético din Bucureşti i-au primit pe jurnaliştii de la Marca.com, anunţă această publicaţie sportivă. Gaşca Bucureşti a început cu un grup de prieteni spanioli care se adunau în casa unuia dintre ei să vadă partidele echipei madrilene, însă din acest an, este un club oficial, care are 35 de membri, dintre care unii sunt chiar români, care s-au declarat suporteri ai clubului madrilen.

Bucureştiul încheie ultimele pregătiri pentru finală, anunţă şi publicaţia sportivă As.com. Pe Arena Naţională, cele două echipe au verificat starea gazonului şi s-au declarat mulţumite, iar capitala României urmăreşte să profite astfel de de şansa de a se afla vreme de o zi în centrul privirilor întregii Europe microbiste, mai notează publicaţia menţionată.

 

Citeste si: Finala Europa League Bucuresti: Despre pariuri, bani şi stadioane

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...