1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Imobiliare

HARTĂ Ce se mai deschide anul acesta dacă nu se mai construiesc malluri

Pandemia a pus proiectele de construcție a mallurilor pe pauză. Asta nu înseamnă că românii nu vor avea acces la centre comerciale moderne. 2021 se anunță un an bogat în deschiderea de parcuri comerciale, care au fost mai rezistente pe timp de pandemie datorită accesului direct în magazine. 

16 feb, 2021 | | ECONOMICA.net

Cu acces direct în magazine, parcurile de retail au fost mai rezistente la restricţiile impuse de pandemie. Anul acesta, cel puţin 17 noi proiecte de retail se vor deschide, pe lângă extinderile centrelor comerciale deja anunţate. ECONOMICA.NET face o trecere în revistă a acestora. 

Unii dezvoltatori au considerat anul trecut să amâne livrarea proiectelor în curs, în timp ce alţii au păstrat programul de construcţie şi au deschis noi centre comerciale, chiar dacă a fost primul an de pandemie, cu incertitudini şi multe restricţii. RC Europe a deschis anul trecut parcurile Nest de la Miercurea Ciuc şi Oradea, Prime Kapital a inaugurat parcul de retail Slobozia Value Center și Dâmboviţa Mall, iar NEPI a mai adus un centru comercial modern la Târgu Mureş prin deschiderea mallului, iar AFI a finalizat după trei ani mallul din Braşov. 

Cele mai importante extensii care se vor deschide anul acesta, sunt Colosseum Mall (16.500 mp), Shopping Park Mediaş (8.000 mp), Shopping Park Tulcea (7.300 mp), Ploiesti Shopping City (6.700 mp), Mall Alba (5.800 mp) şi Electroputere Parc (4.300 mp), arată datele companiei de consultanţă imobiliară CBRE România.

În schimb, 17 noi parcuri de retail se vor inaugura la nivel naţional, asta dacă dezvoltatorii se vor ţine de cuvânt. Cel mai recent anunţ a venit de la polonezii de la Scallier care au autorizaţiile pentru trei parcuri din şase pe care vor să le construiască în primă fază în România. Compania Iulius va finaliza anul acesta două proiecte Family Market, la Iași, ]n comuna Miroslava (7.700 mp) și cartierul Bucium (7.100 mp). 

CITEŞTE ŞI Pe urmele Kaufland și Lidl: polonezii de la Scallier deschid trei parcuri de retail anul acesta în România

Chiar dacă 2021 e sărac la capitolul malluri, planuri pentru viitor sunt. Prime Kapital a suspendat anul trecut construcţia la Mall Moldova din Iaşi, dar şi la parcul din Sfântu Gheorghe. Ulterior, lucrările la parcul comercial au fost reluate, iar în primă fază se vor deschide 16.300 de mp din Sepsi Value Center în aprilie anul acesta. Compania a pus on-hold mai mult extensii pregătite pentru centre comerciale. Ce parcuri de retail se vor deschide anul acesta le puteti vedea în harta interactivă de mai jos. La sfârşitul anului trecut erau în construcţie spaţii de retail de 459.000 de mp, dintre care jumătate vor fi livrate până la sfârşitul acestui an, iar restul în 2020, mai arată datele CBRE România. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO