1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 24 º

Finanţe şi bănci

Ce se va întâmpla cu leul până la sfârşitul anului. Ce cred investitorii la Bursă

Moneda naţională se va stabiliza sub 4,6 Lei/ euro, până la sfârşitul anului, potrivit rezultatelor parţiale ale unui sondaj printre micii investitori la bursă, realizat de AGF.ro. Totuşi, România nu va ieşi din recesiune decât în a doua jumătate a anului viitor. Investitorii nu cred că se va respecta programul de privatizare prin bursa.

13 aug, 2012 | | ECONOMICA.net

Peste 45% din micii investitori care vizitează forumul bursier AGF.ro cred în stabilizarea monedei naţionale între 4,5 şi 4,6 lei / euro, potrivit rezultatelor parţiale ale sondajului realizat pe formul bursier AGF.ro.

Doar 24% din investitori cred că leul se va deprecia până la 5 lei/euro, iar ceilalţi se aşteaptă chiar la o întărire până la 4,3 lei/ euro.

Pe de altă parte, investitorii sunt mult mai sceptici privind reluarea creşterii economice în România, 54% din participanţii la sondaj văzând ieşirea din recesiune abia în al doilea semstru din 2013.

24% din investitorii care au răspuns la sondajul AGF.ro, se aşteaptă în acest trimestru la o creştere economică decisivă pentru ieşirea din recesiune, restul voturilor împărţindu-se între Trimestrul IV din 2012 şi Trimestrul 1 din 2013.

Aproape 50% din investitorii prezenţi pe AGF.ro cred că „nu se va respecta deloc“ programul de privatizare prin bursă, alţii, reprezentând 22% din participanţi, sperând că nu se vor înregistra decât întârzieri de 2 – 3 luni, sau că se vor lista mai puţie compani de stat (21%).

Cât priveşte listarea Fondului Proprietatea (FP) şi la Bursa din Varşovia, 38% din investitori cred că evenimentul nu va influenta substanţial preţul acţiunii. În acelaşi timp, 35% văd titlurile FP mai scumpe cu 10 – 15% ca urmare a listării la Varşovia.

Adunarea Generală a Forumiştilor (AGF.ro) este un portal care stă de mai mulţi ani la dispoziţia micilor investitori pentru consultări on-line şi schimb de informaţii, pe teme bursiere şi nu numai. 

Sondajul citat este încă în curs de desfăşurare pe AGF.ro şia fost realizat în colaborare cu Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO