Ce se va întâmpla cu leul până la sfârşitul anului. Ce cred investitorii la Bursă

Moneda naţională se va stabiliza sub 4,6 Lei/ euro, până la sfârşitul anului, potrivit rezultatelor parţiale ale unui sondaj printre micii investitori la bursă, realizat de AGF.ro. Totuşi, România nu va ieşi din recesiune decât în a doua jumătate a anului viitor. Investitorii nu cred că se va respecta programul de privatizare prin bursa.
Adrian N. Ionescu - lun, 13 aug. 2012, 11:49
Ce se va întâmpla cu leul până la sfârşitul anului. Ce cred investitorii la Bursă

Peste 45% din micii investitori care vizitează forumul bursier AGF.ro cred în stabilizarea monedei naţionale între 4,5 şi 4,6 lei / euro, potrivit rezultatelor parţiale ale sondajului realizat pe formul bursier AGF.ro.

Doar 24% din investitori cred că leul se va deprecia până la 5 lei/euro, iar ceilalţi se aşteaptă chiar la o întărire până la 4,3 lei/ euro.

Pe de altă parte, investitorii sunt mult mai sceptici privind reluarea creşterii economice în România, 54% din participanţii la sondaj văzând ieşirea din recesiune abia în al doilea semstru din 2013.

24% din investitorii care au răspuns la sondajul AGF.ro, se aşteaptă în acest trimestru la o creştere economică decisivă pentru ieşirea din recesiune, restul voturilor împărţindu-se între Trimestrul IV din 2012 şi Trimestrul 1 din 2013.

Aproape 50% din investitorii prezenţi pe AGF.ro cred că „nu se va respecta deloc“ programul de privatizare prin bursă, alţii, reprezentând 22% din participanţi, sperând că nu se vor înregistra decât întârzieri de 2 – 3 luni, sau că se vor lista mai puţie compani de stat (21%).

Cât priveşte listarea Fondului Proprietatea (FP) şi la Bursa din Varşovia, 38% din investitori cred că evenimentul nu va influenta substanţial preţul acţiunii. În acelaşi timp, 35% văd titlurile FP mai scumpe cu 10 – 15% ca urmare a listării la Varşovia.

Adunarea Generală a Forumiştilor (AGF.ro) este un portal care stă de mai mulţi ani la dispoziţia micilor investitori pentru consultări on-line şi schimb de informaţii, pe teme bursiere şi nu numai. 

Sondajul citat este încă în curs de desfăşurare pe AGF.ro şia fost realizat în colaborare cu Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...