Ce se va întâmpla luni cu Oltchim. Diaconescu vrea demisia lui Ponta şi ameninţă cu plângeri penale

Dan Diaconescu trebuie să plătească 45 de milioane de euro pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, până luni, 1 octombrie, după ce a câştigat licitaţia organizată în acest sens. Patronul OTV este convins că licitaţia va fi anulată, dar spune că are proble în baza cărora îl poate demite pe Victor Ponta şi ameninţă cu plângeri penale. 
Economica.net - Dum, 30 sept. 2012, 08:18
Ce se va întâmpla luni cu Oltchim. Diaconescu vrea demisia lui Ponta şi ameninţă cu plângeri penale

Luni este ziua zero în cazul privatizării combinatului Oltchim. Până pe 1 octombrie, câştigătorul licitaţiei, Dan Diaconescu, trebuia să plătească 45 de milioane de euro pentru preluarea a 54,8% din acţiunile combinatului. Patronul OTV spune că are banii şi că o poate dovedi, în timp ce guvernanţii afirmă că banii nu există. „Nu pot să aduc de vineri noaptea până luni un extras de cont certificat de un notar de pe alt continent. Vulpescu (Remus Vulpescu, preşedintele OPSPI n.red), presupun că va anula licitaţia, luni dimineaţa”, a declarat Dan Diaconescu la #România TV#.

Cum se va face plata

Întrebat care ar fi soluţia legală pentru ca plata pentru Oltchim să se poată face, Diaconescu a spus că „cel mai simplu era să virez banii, dar toate conturile sunt blocate de creditorii Oltchim care cum prind o sumă acolo o iau imediat. Mai este varianta să dăm banii la OPSPI, dar mai aveţi încredere în Vulpescu care nu dă asigurarea că dă banii înapoi la combinat?”, a declarat Diaconescu.

Ce se va întâmpla luni

Întrebat cum  va arăta ziua de luni şi dacă va da banii de salarii, patronul OTV  sperăm că premierul Victor Ponta va lua banii. ” O donaţie, dar şi asta trebuie să-mi fie permisă, vreţi să mă ia Ponta pentru mită electorală? Deci nici asta nu este sigur”, a declarat Diaconescu care anunţase anterior ca va plăti cu bani cash, din saci, salariile restante ale angajaţilor Oltchim.

Diaconescu mai spune că luni dimineaţă se va duce la Parchet pentru a face plângeri penale. „Voi face plângere penală lui Vulpescu şi celorlalţi guvernanţi care ne calomniază”, a anunţat Diaconescu. Acesta a mai spus în cursul zilei de sâmbătă că cere demisia lui Victor Ponta pe motiv că a încălcat secretul negocierii, iar ofertele au ajuns în presă. „Am în faţă o primă probă în baza căreia îmi permit să cer demisia domnului Ponta. Vom face o plângere penală împotriva guvernanţilor. Acest exemplar îmi apartine şi în presă e un alt exemplar. Nu poate fi altul decât cel al Ministerului Economiei, că sunt doar două exemplare (…) E o probă indubitabilă că ministerul l-a dat”, a spus patronul OTV.

Documentul misterios

Patronul OTV a vorbit şi despre un document aflat în posesia lui şi pe care dorea să îl dea publicităţii pe 7 decembrie, înainte de alegeri, în care „se vedea că unii din România vor să deschidă un combinat, iar alţii vor să îl închidă cu tot dinadinsul”. „În ţara asta puteau veni mulţi investitori. Am proba că un investitor cu sute de milioane de euro a venit la guvenul român, a semnat această hârtie care valorează nu miloane ci inimi, suflete, destine. Este extraordinar de importantă. Este un acord, un contract şi o mare forţă internaţională care spunea: vrem să-ţi dăm invetiţii de miliarde de euro, să facem locuri de muncă şi să dezvoltăm România şi Guvernul român, într-un contract stufos. Ce credeţi că se întâmplă? Se schimbă toată înţelegerea şi acel investitor nu vrea să audă de România. Când aude că Dan Diaconescu cumpără caietul de sarcini intră în dialog cu mine, mă întreabă dacă l-aţi cumpărat, ne puteţi trimite o chitanţă, că nici ei nu mă credeau”, a mai declarat Diaconescu.

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Consiliul Concurenței analizează preluarea firmei de construcții Consal S.R.L. de către Geiger Group România
Consiliul Concurenței analizează preluarea firmei de construcții Consal S.R.L. de către Geiger Group România
Consiliul Concurenței a anunțat miercuri că analizează tranzacția prin care Geiger Group România S.R.L. intenționează ...
Virgil Popescu: Furnizorii sunt obligați ca în termen de 15 zile să recalculeze facturile emise eronat
Virgil Popescu: Furnizorii sunt obligați ca în termen de 15 zile să recalculeze facturile emise eronat
Executivul a introdus miercuri obligativitatea recalculării facturilor la energie emise eronat, cele unde nu au fost aplicate ...
Guvernul a crescut numărul de posturi din Educație cu 1.175
Guvernul a crescut numărul de posturi din Educație cu 1.175
Guvernul a aprobat, miercuri, suplimentarea cu 1.175 a numărului de posturi din Educaţie, în principal destinate învăţământului ...