Ce serviciu de streaming are cei mai mulţi abonaţi după un an de pandemie

Multe companii au lansat un serviciu de streaming în ultimii ani, încercând să valorifice schimbarea media digitală și lansând așa-numitele „războaie de streaming”. După ce Netflix a crescut de la o mică companie de închiriere de DVD-uri la un nume recunoscut în toată lumea, fiecare companie media de la Disney la Apple şi-a văzut veniturile recurente în pericol. De asemenea, industria audio a acceptat de mult ascensiunea Spotify, deoarece streaming-ul a devenit metoda de consum de facto pentru mulți oameni.
Ion Dobreanu - lun, 29 mart. 2021, 22:09
Ce serviciu de streaming are cei mai mulţi abonaţi după un an de pandemie

Dar, de fapt, neașteptata pandemie COVID-19 a solidificat streaming-ul digital, serviciile de abonament înregistrând o creștere masivă în ultimul an. Deși era de așteptat ca multe servicii noi să se prăbușească pe parcurs, serviciile de abonament media au cunoscut o creștere și adoptare la scară largă, scrie The Visual Capitalist.

Pentru realizarea clasamentului, au fost luate în considerare serviciile de abonament video, audio și de știri cu peste 5 milioane de abonați pentru a vedea cine s-a clasat în top și cine a crescut cel mai rapid în ultimul an. Datele provin de la asociația media FIPP, precum și din rapoartele individuale ale companiei.

Netflix și Amazon, giganţii serviciilor de streaming

Cu peste 200 de milioane de abonați la nivel mondial, Netflix și-a poziţia de lider mondial în streaming-ul video digital. Deși baza sa de consumatori din America a început să stagneze, creșterea companiei la nivel de acoperire (peste 190 de țări) și conținut (peste 70 de filme originale programate pentru 2021) i-a adus cu peste 50 de milioane de abonați înaintea celei mai apropiat concurent – Amazon Prime (150 milioane de abonaţi).

Poziția Amazon ca al doilea cel mai popular serviciu de streaming video, cu 150 de milioane de abonați, ar putea fi surprinzătoare, însă abonamentele Prime Video sunt incluse pentru membrii Amazon Prime, care a înregistrat o creștere masivă a utilizării în timpul pandemiei.

Povestea este aceeași şi pe piața audio, unde baza de 144 de milioane de abonați a Spotify (locul 3)este mai mult decât dublă față de Apple Music (locul 8 în clasamentul general), cel mai apropiat concurent, cu 68 de milioane de abonați.

Un alt lucru remarcabil este numărul de servicii de streaming mari cu sediul în Asia. Tencent Video (locul 4)cu sediul în China (cunoscut și sub numele de WeTV) și serviciile de streaming iQIYI ale companiei Baidu (locul 5) au trecut de pragul de 100 de milioane de abonați plătitori, în timp ce Youku de la Alibaba (locul 7) nu a depășit 90 de milioane.

Disney este pe primul loc la creşterea bazei de abonaţi
Poate cel mai notabil dintre toate este ascensiunea rapidă a Disney (locul 6) la nivelurile superioare ale giganților serviciilor de streaming.

Cu toate că serviciul Disney+ lansat la sfârșitul anului 2019, cu o bibliotecă de conținut modestă (o singură serie originală cu un episod la lansare), a reuşit să crească rapid atât din punct de vedere al conținutului, cât și al bazei sale de abonați. Cu aproape 95 de milioane de abonați, a acumulat mai mulți abonați în puțin peste un an decât se aștepta Disney să ajungă până în 2024.

Valul Disney + a stimulat, de asemenea, creșterea serviciilor de partener de streaming, cum ar fi Hotstar și ESPN+, în timp ce alte servicii cu baze mai mici de abonați au înregistrat rate mari de creștere datorită pandemiei COVID-19.

În mod similar, concurenții investesc în biblioteci de conținut pentru a încerca să câștige teren în faţa Netflix și Disney. HBO Max urmează să înceapă lansarea la nivel internațional în iunie 2021, iar ViacomCBS s-a rebranduit și a extins  accesul la conţinutul CBS în Paramount+.

Iar creșterea internațională este vitală. Trei dintre primele șase servicii de streaming video ale abonaților au sediul în China, în timp ce serviciile indiene Hotstar, ALTBalaji și Eros Now au înregistrat, de asemenea, creșteri ale bazelor de abonați.

Serviciul premium contra costul al YouTube este pe locul 16, cu 30 milioane de abonaţi, iar HBO Max (care nu include HBO Go), este pe locul 19, cu 17,2 milioane de plătitori.

Te-ar mai putea interesa și
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de îngrijorare, inclusiv inflația
Șefa FMI Kristalina Georgieva: Economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă, dar există multe motive de ...
Directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, a afirmat joi că economia mondială s-a dovedit surprinzător de rezilientă în contextul dobânzilor mai ridicate şi......
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Congresul SUA ia din nou în discuție interzicerea TikTok
Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite va examina din nou o propunere de lege ce prevede interzicerea TikTok în ţară ...
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze structura geografică
Generali anunță că se va reorganiza, grupul italian urmând să se concentreze pe două afaceri de bază și să eficientizeze ...
Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali, a anunţat joi că se reorganizează, concentrându-se pe două ...
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi negative, care le-au afectat reputațiile
Google a fost dat în judecată de un grup de medici și dentiști japonezi, din cauza permiterii publicării unor recenzi ...
Un grup de medici şi dentişti din Japonia au intentat joi la Tokyo o acţiune în justiţie împotriva companiei Google, ...