CE şi ţările membre au ajuns la un acord, mai flexibil, privind controlul real al emisiilor poluante la autovehicule

Cele 28 de state membre şi Comisia Europeană (CE) au ajuns miercuri la un acord privind parametrii de control al emisiilor autovehiculelor pe şosea, pentru a evita fraudele precum cea făcută de Volkswagen, aceştia fiind însă mai flexibili faţă de cei propuşi de Executivul comunitar, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.
Economica.net - mie, 28 oct. 2015, 19:15
CE şi ţările membre au ajuns la un acord, mai flexibil, privind controlul real al emisiilor poluante la autovehicule

Experţi din statele membre şi din CE au decis, în cadrul unei reuniuni a comitetului Tehnic al Vehiculelor cu Motor, că autovehiculele vor putea depăşi cu 110 %, pe şosea, limitele stabilite, fără a se considera infracţiune, pe parcursul unei perioade tranzitorii, din septembrie 2017 (pentru modele noi) până în septembrie 2019 (pentru toatele autovehiculele noi).

Ulterior, vor putea polua doar cu 50% peste limita fixată, de 80 miligrame de oxid de azot (NOx)/kilometru pentru maşinile diesel, din ianuarie 2020, în cazul modelelor noi şi ianuarie 2021 în cel al tuturor autovehiculelor noi, a explicat CE într-un comunicat.

Cifrele stabilite sunt mai flexibile comparativ cu cele susţinute iniţial de Comisia Europeană. CE dorea o abordare graduală, cu o fază care să se întindă din 2017 în 2018 şi o altă din 2019 în 2020. În prima fază, autovehiculele ar fi putut să depăşească în trafic limitele stabilite de 1,6 ori, fără a se considera infracţiune, adică cu peste 50%, în timp ce, în a doua fază, marja era redusă, la 1,2 ori.

În prezent, emisiile unor autovehicule ajung să fie cu peste 400% superioare limitelor fixate, atunci când se fac verificările în trafic şi nu în laborator, cum sunt probele utilizate în prezent la controalele pe care Volkswagen le-a trecut trucând motoarele.

Decizia a fost luată cu votul ‘împotrivă’ al Olandei şi cu abţinerea Republicii Cehe, au precizat surse diplomatice.

La reuniune, un grup de ţări fără constructori auto, în frunte cu Danemarca, au cerut să se adopte un nou tip de test de emisii, mai dur, pentru a restabili încrederea consumatorilor, în timp ce altul, în frunte cu Germania, a militat pentru o decizie mai echilibrată.

Înainte de izbucnirea scandalului motoarelor diesel trucate de Volkswagen pentru a arăta emisii poluante mai mici la probele de laborator, faţă de cele din trafic, CE pregătea deja această legislaţie pentru a introduce obligatoriu testul pe şosea şi în condiţii reale de mers, care să le completeze pe cele de laborator.

Comisia speră ca noul sistem de teste reale în trafic să fie adoptat la începutul lui 2016.

Te-ar mai putea interesa și
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 de bolnavi pe zi și ce se întâmplă cu relaxarea
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății. Ministrul Ioana Mihăilă(foto) spune că se poate observa deja o creștere a numărului de cazuri de COVID 19 și în România, iar în scenariul......
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming ...
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce se întâmplă cu turiștii de acolo și ce e obligatoriu să știi dacă urmează să pleci?
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce ...
Numărul de cazuri noi de COVID 19 depistate în Grecia a crescut abrupt în ultimele zile, iar țara în care își fac ...
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ioana Mihăilă: 87% din cazurile de infectare cu SARS-CoV-2 și 91% din decese sunt din rândul persoanelor nevaccinate
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat, vineri seară, că 87% din noile cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 ...