Ce spun analiştii despre căsătoria liderului Coreei de Nord, Kim Jong-un

Coreea de Nord a confirmat, după săptămâni de speculaţii, că tânăra care a apărut în mod repetat alături Kim Jong-un este soţia sa, un anunţ rar într-o ţară obişnuită cu secretele, analiştii apreciind că strategia ar trebui să demonstreze maturitatea şi responsabilitatea tânărului lider.
Economica.net - joi, 26 iul. 2012, 17:03
Ce spun analiştii despre căsătoria liderului Coreei de Nord, Kim Jong-un

Presa oficială nord-coreeană – singura autorizată în statul totalitar – a anunţat miercuri seara că tânăra elegantă şi zâmbitoare, care a apărut de mai multe ori în public alături de Kim Jong-un, se numeşte Ri Sol-ju şi că este soţia acestuia.

Nu există alte detalii referitor la soţie, data căsătoriei sau existenţa unui copil. Dar fie şi numai acest anunţ este surprinzător în acest stat, unul dintre cele mai secrete şi închise din întreaga lume.

Partenerele predecesorilor lui Kim Jong-un, a bunicului său, Kim Il-Sung, şi a tatălui său, Kim Jong-il, nu au fost prezentate niciodată public.

Anunţul legat de statutul său de persoană căsătorită este menit să demonstreze „că nu mai este un copil”, explică Chang Yong-Suk, expert în cadrul Institutului pentru Studii pentru pace şi unificare din Seul. „Alături de soţia sa, el arată că este cap de familie şi adult”.

Nici măcar ziua de naştere a lui Kim Jong-un, care a preluat puterea în decembrie 2011, după moartea tatălui său, nu a fost dezvăluită niciodată. Potrivit analiştilor, tânărul, care are o constituţie solidă şi o înfăţişare copilărească, pare să aibă sub 30 de ani.

În ultima perioadă, Kim Jong-un a luat mai multe măsuri pentru a dovedi că îşi asumă răspunderea sarcinilor sale: la mijlocul lui iulie el l-a demis pe şeful armatei şi a fost decorat cu gradul de „mareşal”, pe care numai bunicul şi tatăl lui l-au avut înaintea sa.

În apariţiile publice, el a adoptat un stil mai degajat decât tatăl său, zâmbind şi afişându-se printre militari sau luând copii în braţe.

Presa sud-coreeană de joi vehiculează informaţii contradictorii referitor la această tânără cu părul scurt, afirmând că este vorba despre o căntăreaţă.

Aceasta ar fi apărut înaintea fostului lider, Kim Jong-un şi a fiului acestuia, cu prilejul unui concert de Anul nou, 2010, şi ar fi reţinut atenţia celui din urmă, potrivit Chosun Ilbo. „Este posibil ca Jong-un să o fi ales ca soţie după ce a văzut-o în concert”, potrivit unei surse confidenţiale citată de cotidian.

Aceasta ar fi urmat ulterior o perioadă de şase luni pentru a se pregăti pentru această funcţie, în cadrul Universităţii Kim Il-sung, cea mai prestigioasă instituţie din ţară.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din România îşi vor primi banii în avans, înainte de Paşte, a anunţat......
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de euro
Început bun de an pentru comerțul agroalimentar al UE. Excedentul comercial din luna ianuarie a ajuns la 5 miliarde de ...
Comerţul agroalimentar al UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, când excedentul comercial a ajuns ...