Ce spun oficialii de la Poşta Română despre proteste – „Majoritatea salariaţilor nu a participat la greva de miercuri. Din iunie 2024, salariile cresc în medie cu 250 lei”

Majoritatea covârşitoare a salariaţilor Companiei Naţionale "Poşta Română" (CNPR) nu a participat la greva de avertisment declanşată miercuri dimineaţa, iar din luna iunie a acestui an salariile vor creşte, în medie, cu 250 de lei, precizează operatorul naţional de servicii poştale, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.
AGERPRES - mie, 20 mart. 2024, 12:09
Ce spun oficialii de la Poşta Română despre proteste -

„Majoritatea covârşitoare a salariaţilor Companiei Naţionale „Poşta Română” nu a intrat în grevă de avertisment (…) Suntem convinşi că reformele profunde desfăşurate în ultimii ani au avut rezultate vizibile şi concrete, majoritatea covârşitoare a salariaţilor susţinând drumul vizibil ascendent al Poştei Române. Asigurăm toţi partenerii şi toţi clienţii noştri de faptul că toate obligaţiile contractuale ale Poştei Române vor fi îndeplinite întocmai. Asigurăm pe toţi beneficiarii de servicii poştale, inclusiv pensionarii şi beneficiarii serviciilor de justiţie din România, că activitatea nu va fi perturbată”, menţionează CNPR, scrie Agerpres.

În ceea ce priveşte greva de avertisment anunţată pentru miercuri, 20 martie, instituţia subliniază că informaţiile vehiculate în presă privind numărul de salariaţi aflaţi în grevă de avertisment „sunt departe de adevăr”, precum şi faptul că a fost instituită o comisie cu rolul de a analiza situaţia din fiecare judeţ privind participarea la grevă.

Citeşte şi

Potrivit sursei citate, CNPR este o companie stabilă, iar prin procesul amplu de modernizare s-a reuşit reorganizarea administraţiei centrale (numărul salariaţilor a scăzut de la peste 800 la aproximativ 350) şi realizarea de achiziţii importante (servere, peste 5.000 de calculatoare şi laptopuri, 1.000 de scannere, 250 de autovehicule noi, 9.000 de dispozitive mobile, maşini de numărat şi sortat bani, echipamente de scanare, împlicuire, arhivare, 20 de scannere mobile de mare capacitate).

De asemenea, reprezentanţii Poştei Române au amintit modernizarea a peste 200 de subunităţi, prima bandă de sortare modernă din ultimii 30 de ani, creşterea volumelor de corespondenţă, informatizarea a 1.600 de subunităţi poştale, achiziţia unui sistem IT pentru întreaga companie (în derulare), benzi de sortare pentru sucursalele Timişoara, Braşov şi Iaşi (în derulare), echipamente de mare capacitate pentru sortat colete şi scrisori pentru sucursala Bucureşti (în derulare).

„Compania a avut o creştere solidă a cifrei de afaceri care s-a regăsit în stabilitatea financiară a Poştei prin plata salariilor la timp. Am asigurat creşteri succesive de salariu în ultimii ani, sporuri şi bonuri de masă, majorate cu 100% în 2023. Vom continua să creştem veniturile salariaţilor. În prezent, Poşta funcţionează mai bine decât oricând, fără contract colectiv de muncă, iar toţi salariaţii beneficiază de toate drepturile. Începând cu luna iunie 2024, salariile vor creşte în medie cu 250 lei şi intenţionăm să continuăm procesul acesta de creşteri salariale într-un ritm rapid”, se arată în comunicatul citat.

Citeşte şi

Poşta Română este liderul de piaţă în sectorul serviciilor poştale şi deserveşte aproximativ 19 milioane de români, printr-o reţea extinsă de 5.500 de oficii poştale.

În prezent, compania se află în proprietatea statului român, reprezentat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, care deţine 93,52% din pachetul de acţiuni. Fondul Proprietatea deţine 6,48% din capitalul social al companiei.

 

Te-ar mai putea interesa și
Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat la șefia BNR
Ciolacu îl susține pe Mugur Isărescu pentru încă un mandat la șefia BNR
Premierul Marcel Ciolacu îl susţine pe Mugur Isărescu pentru un nou mandat la şefia Băncii Naţionale, din motive de stabilitate, potrivit unei declarații făcute la Prima TV...
Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner: Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică
Ministrul german de Finanțe, Christian Lindner: Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia ...
Germania are nevoie de o relansare economică pentru a-şi asigura poziţia geopolitică, a declarat sâmbătă ministrul ...
Ionuț Negoiță: Este probabil să vedem o tendință de creștere a prețurilor la apartamente în următoarele luni
Ionuț Negoiță: Este probabil să vedem o tendință de creștere a prețurilor la apartamente în următoarele luni
Ionuț Negoiță, fondator și CEO Hils Development, spune că în următoarele luni, prețurile la locuințe vor crește. ...
Parisul ia noi măsuri în favoarea fermierilor pentru a încheia criza apărută la începutul anului, care a dus la proteste masive
Parisul ia noi măsuri în favoarea fermierilor pentru a încheia criza apărută la începutul anului, care a dus la proteste ...
Guvernul francez a dat sâmbătă publicităţii o serie de măsuri suplimentare în favoarea agricultorilor, în speranţa ...