1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Ce spune Orban despre propunerea lui Sebastian Burduja, preşedintele PNL sector 1, în consiliul de supraveghere al Transelectrica

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că era necesară numirea urgentă a unui consiliu interimar de supraveghere al Transelectrica, subliniind că selecţia specialiştilor continuă pentru a numi un consiliu pe termen lung.

12 noi, 2019 | Agerpres

"Noi am fost puşi în faţa situaţiei de a menţine vechiul comitet de supraveghere, numit de guvernarea PSD, care urmează să valideze o procedură viciată făcută în baza Legii 115 de aprobare a Ordonanţei 109 şi să acceptăm o situaţie gravă, în care o să ne trezim cu un consiliu de administraţie şi cu un manager care să fie selectaţi de vechea guvernare. Am luat o decizie de a numi temporar un comitet de supraveghere. Vom continua o selecţie riguroasă a unor specialişti pe acest domeniu, astfel încât, după ce se termină acest interimat al comitetului de supraveghere, să numim un comitet de supraveghere care într-adevăr să poată să funcţioneze pe termen lung. (...) Am fost confruntaţi cu zeci de situaţii care au reclamat decizii imediat, care, dacă nu ar fi fost luate, ar fi condus la consecinţe extrem de grave în diferite domenii de activitate", a spus Orban după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Potrivit presei, Secretariatul General al Guvernului a făcut propuneri pentru noi membri în Consiliul de Supraveghere al companiei cu capital de stat Transelectrica. Printre propuneri se numără şi Sebastian Burduja, preşedintele PNL Sector 1, dar şi alţi membri ai PNL, printre care şeful de cabinet al ministrului Educaţiei.

Adunarea Generală a Acţionarilor Transelectrica va decide, peste două săptămâni, numirea a noi membri în Consiliul de Supraveghere, tot provizorii, propuşi de Secretariatul General al Guvernului. Compania a fost recent mutată de la Economie la SGG.

Iată ce scrie în convocatorul AGA Transelectrica pentru data de 26 noiembrie.

"Propunerile Secretariatului General al Guvernului pentru numirea în calitate de membrii provizorii ai Consiliului de Administraţie sunt următoarele:

  • Popescu Luiza, cu domiciliul în Bucureşti, inginer
  • Burduja Sebastian, cu domiciliul în Bucureşti, economist
  • Badea Jean, cu domiciliul în Bucureşti, informatician
  • Comănescu Jean-Valentin, cu domiciliul în Bucureşti, economist
  • Burlacu Oleg, cu domiciliul în Bucureşti, avocat
  • Goice Adrian, cu domiciliul în Bucureşti, economist
  • Stan-Olteanu Manuela Petronela, cu domiciliul în Voluntari, jurist

Sebastian Burduja este preşedinte al Organizaţiei PNL sector 1 Bucureşti, fiul lui Marinel Burduja, care a fost vicepreşedinte al Bancorex şi fost vicepreşedinte al Raiffeisen Bank.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO