Ce trebuie să faci înainte să cumperi o mașină second hand

Dacă sunteţi o persoană pasionată de maşini, o să doriţi să cumpăraţi, în mod firesc, cât mai multe pe parcursul vieţii, sau vă veţi ajuta prietenii sua pe cei dragi să îşi aleagă maşini. Iată ce trebuie să ştiţi înainte să o faceţi.
Economica.net - vin, 10 mai 2019, 16:55
Ce trebuie să faci înainte să cumperi o mașină second hand

În prezent, piața de mașini second hand abundă de modele dintre cele mai diverse. De aceea, indiferent cât de bine sau mai puțin bine te pricepi la mașini, considerăm că este bine să știi ce trebuie să faci înainte de a cumpăra o mașină second hand. Prin urmare, îți vom oferi câteva sfaturi în acest sens.

Elemente care indică că mașina a suferit un accident

Pentru a afla dacă vehiculul a avut un accident, reține următoarele:

Sfat 1: Verifică geamurile
Când o mașină părăsește fabrica, toate geamurile au sigla producătorului vehiculului imprimată pe ea. Când un geam se sparge, proprietarul va înlocui geamul spart cu altul dar, din moment ce nu este piesă de schimb originală, nu va avea imprimată marca producătorului.

Dacă un geam a fost schimbat nu înseamnă că mașina a avut un accident, dar este o pistă care trebuie luată în considerare. Uită-te la geamuri și vezi dacă au fost schimbate, deoarece geamul din față (care de obicei se sparge din cauza pietrele) diferă de cel din spate sau de cele laterale.

Sfat 2: Piese revopsite
Când mașinile părăsesc fabrica, distanțele dintre diferitele părți care formează coroseria sunt aproximativ aceleași. Atunci când este vopsită o mașină, de obicei sunt dezasamblate piesele care urmează să fie vopsite (de exemplu, bara de protecție, capota etc.) pentru a le vopsi separat de restul mașinii. La reasamblarea pieselor, există, de obicei, o separare diferită între ele.

Dacă, dimpotrivă, piesele sunt vopsite fără dezasamblarea mașinii, părțile care nu doresc să fie vopsite sunt protejate. Unele părți ar putea să nu fi fost complet protejate și pe acestea ar putea apărea urme de vopsea, cum ar fi chederele și marginile portierelor.

Dacă o piesă a mașinii a fost vopsită nu înseamnă că aceasta a suferit un accident, dar ar trebui să îți trezească suspiciuni dacă observi rugină în aceea zonă a mașinii.
Dacă observi că unele părți ale mașinii au fost vopsite, uită-te mai atent pentru a observa dacă nu există lovituri în aceste zone, ceea ce ar indica faptul că autovehiculul a suferit un accident.

Sfat 3: Structură și uși
De asemenea, verifică dacă portbagajul și ușile se deschid și se închid corect și dacă sunt perfect aliniate cu restul caroseriei. Verifică dacă există uși neechilibrate sau dacă balamalele sunt defecte.

În ceea ce privește structura autovehiculului, deschide capota acordând o atenție deosebită șasiului, dar și suspensiei din față, acestea trebuie să aibă o sudură omogenă și să nu fie deformate. Verifică zonele în care ai observat o distanță diferită între părțile caroseriei pentru a verifica dacă acestea se află în același plan. De asemenea, uită-te la părțile caroseriei (portiere, acoperiș, capotă etc), vezi dacă reflectă corect lumina.

De aceea, întotdeauna trebuie să te duci să vezi mașinile candidate în timpul zilei. Piesele care alcătuiesc mașina au, de obicei, o notă care indică data fabricării, uneori explicit sau prin cercuri cu o săgeată care indică luna și anul. Dacă bănuiești că mașina ar fi putut avea un accident, merită să vezi dacă data de fabricație este posterioară celei a vehiculului. Dacă data este posterioară vehicului, fără îndoială că piesa a fost modificată dintr-un motiv oarecare. În caz contrar, nu poți ști sigur dacă a avut sau nu, trebui să continui cercetarea, deoarece piesele de schimb pot fi stocate de ani de zile.

Sfat 4: Verifică frânele
Mergi cu mașina drept și frânează brusc. Autovehiculul trebuie să se oprească fără a prezenta nicio tendință de a se abate de la drum. Dacă trebuie să efectuezi corecții din volan, astfel încât mașina să meargă drept, aproape întotdeauna acest fapt se întâmplă deoarece mașina a suferit un accident. Dincolo de asta, trebuie să verifici gradul de uzură interioară a mașinii, anvelopele, documentele, să asculți cum merge motorul pentru a detecta eventuale probleme mecanice.

Nu în ultimul rând, verifică cu atenţie dealerul de la care cumperi şi serviciile pe care le oferă, precum garanția, câţi kilometri garantează, verificare la livrare sau revizie completă.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Un nou focar de gripă aviară a apărut în nordul Italiei
Italia a raportat un focar de gripă aviară înalt patogenă H5N8 într-o fermă comercială de curcani pentru îngrăşat, ...
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat în zona roșie
CNSU a actualizat lista statelor și teritoriilor în funcție de riscul epidemiologic. Belgia, Austria și Grecia au intrat ...
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, printr-o hotărâre, actualizarea listei ţărilor în ...
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl renunță la celebrul său logo, care este considerat ca fiind rasist
Julius Meinl, celebra companie furnizoare de cafea şi ceai premium cu sediul central în capitala austriacă, a anunţat ...