Ce va face Nicolas Sarkozy după ce a fost învins la alegerile prezidenţiale

Preşedintele francez în exerciţiu Nicolas Sarkozy, învins duminică de socialistul Francois Hollande căruia îi va transmite puterea la 15 mai, va redeveni rapid avocat, meseria sa de origine, a declarat unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai săi Franck Louvrier.
Economica.net - mie, 09 mai 2012, 05:22
Ce va face Nicolas Sarkozy după ce a fost învins la alegerile prezidenţiale

Sarkozy, care nu a anunţat încă locul pe care îl va ocupa în viaţa politică după înfrângerea sa, vrea să „iasă în teren” şi nu intenţionează în niciun caz să conducă campania dreptei pentru alegerile legislative din 10 şi 17 iunie.

În mai multe rânduri, acesta a declarat pentru presă că va abandona politica în caz de eşec însă declaraţiile sale cu privire la viitor rămân vagi.

Duminică seară, Nicolas Sarkozy a afirmat în faţa apropiaţilor săi că nu va mai fi „niciodată candidat la aceleaşi funcţii”.

„Mă pregătesc să devin un francez printre francezi (…) locul meu nu va mai putea fi acelaşi”, a declarat acesta în cadrul intervenţiei sale publice, ştergând cuvântul „niciodată” pe schiţa sa de discurs conform jurnalului satiric Le Canard Enchaine, o informaţie confirmată pentru AFP de un apropiat.

Fiind încă acţionar la cabinetul asociatului său, Arnaud Claude, Sarkozy va trebui în orice caz să se reînscrie rapid în baroul din Paris, conform lui Franck Louvrier, consilierul său de comunicaţie.

Nicolas Sarkozy a devenit avocat după studii în drept, acum peste 30 de ani, o carieră întreruptă când a devenit ministru, funcţiile de membru al guvernului, ca şi cele de preşedinte al republicii, fiind incompatibile cu această meserie.

Înainte, el se va „relaxa cu familia”, conform lui Louvrier, probabil la Cap Negre, pe Coasta de Azur, în proprietatea familială a soţiei sale Carla Bruni-Sarkozy.

Ca toţi foştii preşedinţi, el va putea face parte din Consiliul Constituţional, dacă preşedintele Hollande nu va suprima această practică foarte controversată aşa cum a menţionat în timpul campaniei sale.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...