Ce va vinde grupul Danone pentru a-și optimiza costurile. Situația din România

Grupul agroalimentar francez Danone, lider pe piața locală a iaurturilor și produselor pe bază de plante, a explicat pentru ECONOMICA.NET ce schimbări se vor produce la nivel internațional și în România, urmare a crizei generate de noul coronavirus.
Alina Stanciu - mar, 20 oct. 2020, 08:49
Ce va vinde grupul Danone pentru a-și optimiza costurile. Situația din România

Revizuirea strategică a activităţilor grupului Danone, anunțată recent de companie, nu va afecta și business-ul din România, au explicat pentru ECONOMICA.NET oficialii producătorului care produce cel mai vândut brand de iaurturi pe plan local.

„În România, de peste 20 de ani, Danone reprezintă o parte importantă a ecosistemului local, asigură creștere consistentă si este lider de piață pe segmentele iaurturi și produse pe bază de plante. Producem în fiecare zi peste un milion de iaurturi în fabrica Danone din București, cu lapte colectat de fermieri români. Avem parteneriate de lungă durată cu peste 20 de ferme mari românești, toate atent selecționate și verificate din punct de vedere al calității și cu peste 180 de gospodării locale, care fac parte din programul „O șansă pentru familia ta”. Vom continua activitatea noastră locală, în linie cu misiunea noastră de a produce și de a oferi produse de înaltă calitate pentru consumatori.” , au declarat oficialii companiei întrebați în ce fel va fi afectat business-ul din România de decizia managementului grupului.

Aceștia nu au precizat însă dacă se vor înregistra modificări ale top managementului filialei locale, în acord cu noua strategie care prevede o migrare a structurii manageriale spre una concentrată mai mult pe geografie decât pe grupe de produse. 

La ce va renunța grupul Danone

„Planul de adaptare generat are ca obiective performanța companiei la nivel global, creșterea agilității la nivel local și valorificarea beneficiilor unui portofoliu cu categorii de produse orientate către sănătate, atât în termeni de creștere, cât și de eficientă. Cu obiectivul de a accelera creșterea profitabilă, Danone va lansa o revizuire strategică a acelor active care nu se integrează în agenda financiară. Platforma noastră din Argentina și Vega brand, reprezentând împreună active de aproximativ 500 de milioane de euro net, sunt incluse în acest proces”, au mai spus oficialii companiei pentru ECONOMICA.NET.

Aceștia au mai explicat că, în timpul primei faze a pandemiei, care a generat un mediu de operare complet nou, Danone a decis să asigura continuitatea business-ului și să evalueze impactul Covid-19 asupra modului în care oamenii vor trăi și lucra, înainte de a își pregăti propriile planuri de adaptare la schimbările consumatorilor, în linie cu agenda companiei de a susține o creștere profitabilă.

Amintim că Danone a anunțata recent că va scoate la vânzare activităţi cu o valoare de 500 de milioane de euro iar structura managerială va migra spre una concentrată mai mult pe geografie decât pe grupe de produse. Noua structură organizaţională a fost anunţată în paralel cu plecarea directorului financiar Cecile Cabanis, care va fi înlocuită începând din luna februarie 2021 de Juergen Esser.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...