1EUR = 4.7667 RON | Bucureşti 15 º

News

CE vrea să reia plăţile pentru POSDRU cât mai repede

Guvernul a primit o informare din partea Comisiei Europene (CE) în care se arată că plăţile pentru cererile aferente Programului Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) vor fi reluate în perioada imediată, documentul fiind analizat în şedinţa de marţi a Executivului.

03 apr, 2012 | Mediafax

"Nota de informare indică reluarea plăţilor pentru POSDRU", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat ulterior, la finalul şedinţei Cabinetului, că reprezentanţii CE şi-au anunţat intenţia de a relua aceste plăţi "ca măsură excepţională", având în vedere situaţia economică a României.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, săptămâna trecută, că aşteaptă confirmarea de la CE privind reluarea plăţilor în cadrul POSDRU şi a adăugat că, deocamdată, nu există o iminenţă a altor suspendări sau întreruperi de plată.

"Sper ca în scurt timp să avem veşti de la CE. Aşteptăm confirmarea de la CE", a spus Orban, referindu-se la reluarea plăţilor în cadrul POSDRU.

Ministerul Afacerilor Europene a primit, la 20 februarie, scrisoarea oficială a Comisiei Europene prin care este anunţată întreruperea termenului de plată pentru cererile aferente Programului Operaţional Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

DG EMPL a menţionat, la momentul luării deciziei de întrerupere că, în Raportul anual de control 2011, Autoritatea română de audit a identificat unele deficienţe majore ale sistemului de management şi control al Programului operaţional dezvoltarea resurselor umane. Aceste deficienţe se referă la procedurile de selecţie a proiectelor şi la cele de verificare de prim nivel.

În conformitate cu prevederile Regulamentului pentru fondurile structurale, aceste deficienţe duc la o întrerupere a termenului pentru plata cererilor transmise de statul membru la Comisie pentru o perioadă maximă de 6 luni. Întreruperea termenului de plată nu afectează implementarea proiectelor, pentru care Autoritatea de management poate continua să facă plăţi.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO