1EUR = 4.8286 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Cea mai aşteptată listare din 2020, cea a Airbnb, ar putea valora 50 de miliarde de dolari

Airbnb ar putea lansa cel mai așteptat IPO pentru Wall Street al acestui an. Compania valorează acum 38 de miliarde de dolari cu patru miliarde de dolari sub nivelul Marriott International, cea mai mare companie hotelieră din lume.

07 ian, 2020 | ECONOMICA.net

Compania poate servi, de asemenea, ca punct de referință, pentru că pare a se urmări o listare directă, ca și Spotify, ceea ce înseamnă că nu va strânge bani. Dacă această strategie reușește, ar putea adăuga un impuls suplimentar la o tendință de reformulare a relației industriei cu Wall Street. 

La sfârșitul acestui an, Airbnb ar putea genera peste 73 de miliarde de dolari în rezervări brute.

Aplicând rate de creștere rezonabile, în conformitate cu evaluările companiei, IPO-ul Airbnb este evaluat de unii analişti la 50 de miliarde de dolari.

În ultimii ani, Airbnb a strâns peste 4,7 miliarde de dolari în capital, a adunat aproape 3 milioane de înregistrări, a găzduit 500 de milioane de invitați și a generat peste 40 de miliarde de dolari în rezervări.

Anul trecut, compania saudită Aramco  a atras prin listare 25,6 miliarde de dolari. Capitalizarea Aramco a atins 2.000 de miliarde de dolari în a doua zi de tranzacţionare la bursa saudită Tadawul. Diferenţa este enormă faţă de următoarele două companii cu evaluări uriaşe, Apple (1.260 miliarde dolari) şi Microsoft (1.200 miliarde dolari).

Gigantul comerţului electronic Alibaba a realizat a doua mare listare din acest an, la bursa din Hong Kong. Alibaba a atras o cerere peste aşteptări pentru acţiunile sale, atrăgând 13,8 miliarde de dolari.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO