1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Cea mai bogată româncă stă într-o casă de 50 de milioane de dolari. Mai mare decât Casa Albă. FOTO

Miliardarul american John Paulson, căsătorit cu o femeie de origine română, a cumpărat o casă de 5.000 de metri pătraţi în Aspen.

12 iun, 2012 | ECONOMICA.net

Miliardarul american John Paulson a cumpărat o luxoasă proprietate în cunoscuta staţiune americană Aspen din Colorado, pentru 49 de milioane de dolari. Potrivit presei britanice, aceasta este cea mai mare tranzacţie imobiliară cu o locuinţă din acest an, din Statele Unite.

Proprietatea, denumită Hala Ranch, se întinde pe 36 de hectare şi găzduieşte o casă cu o suprafaţă de 5.200 de metri pătraţi, mai mare chiar decât Casa Alba (5.100 mp). Are, printre altele, 15 dormitoare şi 16 băi.

Casa fost construită în anul 1991 de un prinţ arab, Bandar bin Sultan. Paulson spune că achiziţia a fost un chilipir, dat fiind că preţul iniţial cerut de proprietar a fost de 135 de milioane de dolari, iar, pentru cele 49 de milioane, Paulson a achiziţionat suplimentar şi o proprietate mai mică, de şase hectare, care nu făcuse iniţial obiectul tranzacţiei.

Casa va fi redenumită. Se va chema Star Ranch.

John Paulson, manager de fonduri de investiţii cu o avere cotată la 12,5 miliarde de dolari este căsătorit, din 2000, cu o româncă, Jenny Paulson, la acea vreme asistenta sa. Presa română a spus despre ea că este cea mai bogată româncă, dat fiind că Paulson a acumulat mare parte din avere după căsătoria cu Jenny şi, cel puţin până acum, se pare că nu există vreun contract prenupţial.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO