Cea mai frumoasă autostradă e gata, dar va fi muzeu până în vara anului viitor VIDEO

Tronsonul Gilău – Nădăşelu este finalizat, spun reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură (API) care au postat o filmare cu această secţiune din Autostrada Transilvania. Şoseaua proaspăt construită de Umbrărescu ar putea fi deschisă circulaţiei abia în vara anului viitor, dacă va fi terminat şi Podul de la Gilău.
Economica.net - joi, 09 nov. 2017, 09:53
Cea mai frumoasă autostradă e gata, dar va fi muzeu până în vara anului viitor VIDEO

Asociaţia Pro Infrastructură (API) a postat miercuri, 8 martie, o filmare realizată pe tronsonul Gilău – Nădăşelu din Autostrada Braşov – Borş (Transilvania).

Reprezentanţii API apreciază că deşi lucrările sunt finalizate, această autostradă ar putea fi deschisă circulaţiei abia peste 10 luni, când va fi gata şi Podul Gilău.

„Tronsonul de autostradă finalizat de către constructorul UMB va ramane închis circulaţiei publice minim 10 luni până se va finaliza viaductul peste râul Someş de la Gilău şi se va realiza conexiunea cu lotul executat de Bechtel în 2009”, explică reprezentanţii API.

Până atunci, pe autostrada – muzeu ar putea fi filmate scene pentru următoarele „The Fast and Furious” sau „Taxi Driver”, comentează membri ai forumului API.

Construcţia celor 8,7 kilometri ai tronsonului de lângă Cluj a fost demarată în 2014, iar gradul de execuţie era în octombrie de aproape 94%, conform datelor de pe site-ul Companiei de Drumuri.

Contractul atribuit firmelor Spedition UMB – Tehnostrade este în valoare de 258 milioane de lei, fără TVA.

Marţi, Asociaţia Pro Infrastructură (API) a publicat imagini în premieră cu lucrările la Nodul Gilău din Autostrada A3 care trebuie să conecteze tronsonul Gilău-Câmpia Turzii de lotul-muzeu Gilău-Nădășelu.

„În sfârșit, după o rușine națională de care suferim de 4 ani de zile, putem să vă arătăm că au început lucrările la ciotul de 800 de metri din Autostrada A3 care trebuie să conecteze tronsonul Gilău-Câmpia Turzii de lotul-muzeu Gilău-Nădășelu care este deja finalizat”, adaugă aceştia.

Pe 27 octombrie a fost dat ordinul de începere și a fost predat amplasamentul către constructor (Tirrena Scavi). Conform contractului, proiectul ar trebui să fie gata la finalul lunii august 2018.

Tirrena Scavi a câştigat în această vară contractul pentru finalizarea podului peste Someşul Mic de lângă Cluj – Napoca, cu prețul de 25,97 milioane de lei, fără TVA.

Te-ar mai putea interesa și
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, arată informaţiile companiilor auto, transmite DPA....
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Grecia: Băncile se pregătesc să plătească acţionarilor dividende pentru prima dată din 2008
Banca Centrală Europeană va permite băncilor elene să-şi recompenseze acţionarii pentru prima dată din 2008, după ...
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii au respins mandatul de a forma un guvern
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii ...
Partidul populist bulgar 'Există un astfel de popor' (ITN) a refuzat joi mandatul de a încerca să formeze un nou guvern, ...