Cea mai mare bancă custode din lume şi-a redus acţiunile în Eldorado Gold Corporation, care exploatează aurul din Hunedoara

Cea mai mare bancă custode din lume care păstrează și protejează activele financiare ale terţilor, Bank of New York Mellon Corp, şi-a redus participaţia în compania canadiană Eldorado Gold Corporation, care exploatează aurul de la Certej, judeţul Hunedoara. Banca şi-a redus participaţia cu 3,4% în cel de-al treilea trimestru din acest an, arată datele cele mai recente ale autorităţii de supraveghere financiară din SUA. 
Economica.net - mar, 26 dec. 2017, 11:47
Cea mai mare bancă custode din lume şi-a redus acţiunile în Eldorado Gold Corporation, care exploatează aurul din Hunedoara

Bank of New York Mellion Corp mai deţine 12,18 milioane de acţiuni din Eldorado Gold Corporation după ce a vândut 424.128 de acţiuni în cel de-al treilea trimestru din acest an. După vânzare, banca mai deţine 1,53% din Eldorado, în valoare de 26,8 milioane de dolari. 

În luna noiembrie a acestui an, Eldorado Gold a anunţat că îngheaţă investiţiile la proiectul minei de aur din nordul Greciei, adoptând o atitudine dură în conflictul cu Executivul de la Atena, transmite Reuters. Mina de aur operată de Eldorado Gold în nordul Greciei a fost unul dintre proiectele intens mediatizate ale fostului Guvern elen şi era considerat un test care ar putea demonstra că Atena poate proteja interesele investitorilor străini faţă de protestele localnicilor. De asemenea, investiţia Eldorado este una din cele mai mari din Grecia.

În septembrie, Eldorado a ameninţat că va opri noile investiţii la minele Skouries, Stratoni şi Olympias din Halkidiki, nordul Greciei, dacă Executivul nu va acorda permise pentru noile proiecte şi nu va arăta că este decis să se angajeze în negocieri. Ulterior, firma canadiană a revenit asupra deciziei. Ccompania a informat că a demarat acţiuni în instanţă împotriva ministrului Mediului şi Energiei din Grecia.

În România, Eldorado a cumpărat European Goldfields cu 2,4 miliarde de dolari, preluând astfel şi 80% din acţiunile Deva Gold, care dezvoltă zăcământul aurifer de la Certej. Eldorado Gold exploatează, dezvoltă şi produce aur în Turcia, China, Grecia, Brazilia şi România. Restul acţiunilor sunt deţinute de statul român prin Minvest Deva. 

Anul trecut, canadienii şi-au extins operaţiunile pe plan local prin preluarea zonei Bolcana, perimetrul pentru perimetrul minier Troița-Pițiguș, unde se află zăcăminte de aur şi cupru. Programul de explorare din 2017 de la Bolcana a totalizat peste 23.000 de metri de foraj în 25 de găuri. Canadienii au testat o zonă de 1200 metri pe 900 de metri, la nivel local, la o adâncime mai mare de 1200 de metri, arată datele Eldorado Gold. 

Cine a cumpărat acţiuni Eldorado Gold

Mai mulţi investitori instituţionali au cumpărat şi vîndut acţiuni ale Eldorado Gold. Aperio Group LCC şi-a majorat participaţia cu 28,6% în cel de-al doilea trimestru. Aperio deţine acum apoape 44.000 de acţiuni în valoare de 116.000 de dolari, după ce a cumpărat 9.745 de acţiuni. 

Balyasny Asset Management LLC şi-a majorat participaţia cu 43,7%, tot în cel de-al doilea trimestru şi deţine acum 45.641 acţiuni în valoare de 120.000 de dolari. 

Advisor Group Inc. este un alt investitor care şi-a majorat participaţia şi deţine acum acţiuni în valoare de 175.000 de dolari. Fore Research & Management LP a cumpărat acţiuni şi a ajuns la o participaţie în valoare de 237.000 de dolari. ARP Americas LLC şi-a crescut şi ea participaţia în compania care exploatează aurul de la Certej şi are acţiuni ce valoarează 318.000 de dolari.

Eldorado a cumpărat European Goldfields cu 2,4 miliarde de dolari, preluând astfel şi 80% din acţiunile Deva Gold, care dezvoltă zăcământul aurifer de la Certej. Eldorado Gold exploatează, dezvoltă şi produce aur în Turcia, China, Grecia, Brazilia şi România. Restul acţiunilor sunt deţinute de statul român prin Minvest Deva. 

Te-ar mai putea interesa și
Rezervele valutare ale BNR au crescut la 43,711 miliarde de euro, în septembrie
Rezervele valutare ale BNR au crescut la 43,711 miliarde de euro, în septembrie
Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau, la finele lunii septembrie, la nivelul de 43,711 miliarde de euro, în creştere cu 2%, faţă de 42,851 miliarde de euro înregistrate......
Norvegia desfăşoară militari la platformele de petrol şi gaze după scurgerile din gazoductele Nord Stream
Norvegia desfăşoară militari la platformele de petrol şi gaze după scurgerile din gazoductele Nord Stream
Armata norvegiană a anunţat luni că a desfăşurat militari pentru a contribui la paza marilor platforme industriale de ...
SUA urmează să ajute Taiwanul ”să se apere singur” în cazul unei invazii chineze, anunţă şeful Pentagonului
SUA urmează să ajute Taiwanul ”să se apere singur” în cazul unei invazii chineze, anunţă şeful Pentagonului
Statele Unite urmează să ajute Taiwanul ”să se apere singur”, în cazul unei invazii chineze, anunţă secretarul ...
Pod Ungheni: CNAIR apelează la fonduri europene de mobilitate militară pentru noua conexiune cu Republica Moldova
Pod Ungheni: CNAIR apelează la fonduri europene de mobilitate militară pentru noua conexiune cu Republica Moldova
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a elaborat și depus, în data de 28 septembrie 2022, ...