Cea mai mare comandă din ultimii 15 ani pentru Şantierul naval din Brăila. Opt nave vor fi livrate în Kazakhstan

Şantierul naval „Vard” Brăila va livra în următorii doi ani, opt nave de mare capacitate unor beneficiari care le vor folosi la transportul unor utilaje din domeniul petrolier, pe Marea Caspică şi pe un fluviu de pe teritoriul Kazakhstanului, scrie Adevarul.ro.
Economica.net - mie, 07 sept. 2016, 14:12
Cea mai mare comandă din ultimii 15 ani pentru Şantierul naval din Brăila. Opt nave vor fi livrate în Kazakhstan

Directorul “Vard” Brăila, Laurenţiu Rusinoiu, a declarat, potrivit Adevarul.ro, că pentru a putea fi onorată la timp această comandă, va fi nevoie de mărirea numărului de angajaţi ai şantierului, fiind posibilă şi contactarea unor subcontractori. În momentul de faţă, pe platforma şantierului naval brăilean lucrează circa 2.000 de oameni, dintre care 1.400 sunt angajaţi ai “Vard”, iar restul de 600 sunt salariaţi ai unor firme care au subcontractat lucrări ale “Vard”.

Directorul Rusinoiu nu a putut să precizeze deocamdată câte angajări se vor face. “În urma unei analize, se va stabili numărul de angajaţi de care avem nevoie. Vom apela în primă instanţă la cei pe care îi avem în baza de date, de la disponibilizările din perioada mai dificilă pe care am traversat-o în ultimii doi ani. Evident că vom căuta să aducem oameni care au calificarea necesară”, a spus şeful şantierului naval brăilean, care în prezent este deţinut de grupul de firme norvegian „Vard”.

Anul trecut, în contextul lipsei acute de comenzi, şantierul naval brăilean a trebuit să pună pe liber 20% din totalul angajaţilor.

Vapoarele din comanda actuală sunt destinate navigaţiei în ape fluviale şi marine din zona Mării Caspice, fiind concepute pentru transportul de module preasamblate şi turbine de gaz pentru câmpurile petroliere din Kazakhstan. Navele vor fi operate de firma Topaz Energy and Marine şi de partenerii acesteia, companiile Kazmortransflot, Blue Water Shipping şi Tengizcherroil.

În total, grupul norvegian “Vard” va trebui să le livreze companiilor respective 18 nave. Pe lângă cele opt construite de Vard Brăila, alte patru vor fi făcute la Vard Tulcea, iar şase vor fi realizate la Vard Vung Tau, în Vietnam. “Din cele opt nave care se vor construi la Brăila, trei au lungimea de 113,3 metri şi pescajul maxim de 4 metri şi vor naviga numai în Marea Caspică. Celelalte cinci au lungimea de 123 metri şi pescajul de 3 metri şi pot naviga atât pe mare cât şi pe râuri interioare. Fiecare navă va asigura condiţii standard de locuire pentru un echipaj format din 18 persoane”, se arată într-un comunicat de presă al “Vard” Brăila.

Primele două nave trebuie să plece din Brăila în lunile august, respectiv septembrie 2017.

Te-ar mai putea interesa și
Magazinele Lidl din România vor fi închise pe 5 și 6 mai 2024
Magazinele Lidl din România vor fi închise pe 5 și 6 mai 2024
Cele peste 350 e magazine Lidl din toată țara vor fi închise în prima și a doua zi de Paște, pe 5 și 6 mai 2024. Clienții își vor putea face cumpărăturile în cadrul rețelei până......
Ministrul de externe german pledează pentru admiterea rapidă în UE a Balcanilor de Vest – „Zonele gri” politice şi geografice în Balcani sau în estul UE sunt extrem de periculoase
Ministrul de externe german pledează pentru admiterea rapidă în UE a Balcanilor de Vest – „Zonele gri” ...
Ministrul de externe german Annalena Baerbock a pledat pentru admiterea rapidă în Uniunea Europeană a statelor candidate ...
Xi Jinping, în turneu european în Franţa, Serbia şi Ungaria la începutul lunii mai
Xi Jinping, în turneu european în Franţa, Serbia şi Ungaria la începutul lunii mai
Preşedintele chinez Xi Jinping este aşteptat într-o vizită de stat în Franţa pe 6 şi 7 mai, pentru a discuta despre ...
Retragerea băncilor obligă firmele chineze să intre în zona subterană când vine vorba de plăţile cu Rusia
Retragerea băncilor obligă firmele chineze să intre în zona subterană când vine vorba de plăţile cu Rusia
Un producător de electrocasnice din sudul Chinei are probleme în a-şi livra produsele în Rusia, nu pentru că ar fi probleme ...