Cea mai mare companie low-cost din Europa a aterizat la Bucureşti. Ce planuri are

Gigantul low-cost Ryanair a aterizat astăzi la Bucureşti, când a inaugurat ruta Londra-București.
Andrada Ghira - mar, 01 apr. 2014, 12:00
Cea mai mare companie low-cost din Europa a aterizat la Bucureşti. Ce planuri are

Ryanair, cea mai mare companie low-cost din Europa a inaugurat primul zbor pe ruta Londra (Stansted)-București, iar mâine, 2 aprilie, va inaugura primul zbor pe ruta Dublin-Bucureşti. 

Pentru acest an, oficialii companiei se aşteaptă să transporte 150.000 de pasageri pe cele două rute. Zborurile pe ruta Bucureşti-Londra sunt zilnice, iar cele spre Dublin vor fi de patru ori/săptămână.

A plecat de la Tîrgu-Mureş şi Constanţa

Ryanair a mai operat zboruri în România, de la Tîrgu-Mureș la Pisa și Bruxelles, și de la Constanța spre Bergamo și Pisa. Compania a renunţat la aceste zboruri din cauza numărului mic de aeronave disponibile, potrivit newsair.ro.

Totuşi, din toamna acestui an, Ryanair va intra în posesia primului avion din cele 175 comandate de la Boeing, pe care urează să le achiziţioneze în următorii cinci ani. Irlandezii analizează potenţialul pieţei româneşti şi iau în calcul noi rute din România, dar şi înfiinţarea unei baze la Bucureşti, asta după ce compania va intra în posesia mai multor aeronave. 

Ryanair, cea mai bine cotată companie aeriană din lume

Pentru plata acestora, Ryanair va lansa prima sa emisiune de obligaţiuni, prin care ar putea strânge între 500 şi un miliard de euro, a declarat recent pentru publicaţia irlandeză The Independent, Michael O’Leary, şeful companiei. Cu toate acestea, O’Leary spune că emisiunea de obligaţiuni nu va fi lansată anul acesta şi că Ryanair are trei miliarde de euro în conturi, ceea ce ar permite achiziţia aeronavelor cu banii jos. Pentru moment însă, Ryanair se va folosit de celelalte opţiuni financiare, dar pe perioada celor cinci ani de contract cu Boeing se va folosi de emisiunea de obligaţiuni.

Săptămâna trecută, gigantul low-cost a primul şi promul rating pentru credite corporative de la Standard & Poor: BBB+, devenind astfel cea mai bine cotată companie aeriană din lume.

Planurile lui O’Leary sunt de a creşte flota Ryanair la 400 de aeronave şi să transporte 110 milioane de pasageri până în 2019, în creştere de la cei 81,5 milioane de pasageri transportaţi anul trecut. În vara anului trecut, transportatorul a finalizat o comandă fermă cu Boeing pentru livrarea a 175 de modele B737-800. Valorea totală a comenzii este de 15,6 miliarde de dolari.

Şi Wizz Air are planuri măreţe până în 2019. Compania vrea să ajungă la o flotă de 100 de avioane şi să transporte anual 30 de milioane de pasageri până în 2019.

CITEŞTE ŞI Wizz Air vrea o flotă de 100 de avioane în cinci ani. Ar putea trece la modelul A321

Competitorul Ryanair, easyJet, al doilea cel mai mare operator low-cost, a revenit pe piaţa din România din toamna anului trecut cu zboruri pe ruta Bucureşti – Londra  (Gatwick).

CITEŞTE ŞI Compania low-cost easyJet a revenit în România

Ryanair este o companie aeriană irlandeză care îşi are sediul principal în Dublin, este liderul companiilor aeriene de tip low-cost din Europa, are peste 53 de baze aeriene şi operează pe 1.500 de rute în 28 de ţări, către 168 de destinaţii.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ioan Ladoși (APCPR): Aproximativ 80% din carnea de porc din galantare va proveni din import
Ioan Ladoși (APCPR): Aproximativ 80% din carnea de porc din galantare va proveni din import
Producătorii de carne de porc din România preconizează că aproximativ 80% din carnea care se va găsi în galantare în ...
Drumul nou de beton către Bulgaria va fi dat în trafic pe 20 decembrie – Ministerul Transporturilor
Drumul nou de beton către Bulgaria va fi dat în trafic pe 20 decembrie – Ministerul Transporturilor
În a doua parte a lunii decembrie 2021 se va circula pe Drumul de legătură DN 5– Șoseaua de Centura – Pod Prieteniei, ...
Polonia reduce TVA la energia termică în cadrul măsurilor anti-inflaţioniste
Polonia reduce TVA la energia termică în cadrul măsurilor anti-inflaţioniste
Polonia va reduce Taxa pe valoarea adaugată (TVA) aplicată căldurii livrate în sistem centralizat în cadrul măsurilor ...