Cea mai mare creştere din Europa pentru piaţa auto din România. Creştere de aproape 70%, în august

Înmatriculările de autoturisme noi Dacia în Europa au înregistrat o creştere de 39% în luna august 2016 comparativ cu luna august 2015, aceasta fiind cea mai mare creştere înregistrată de un constructor auto, arată datele publicate joi de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/. Piaţa auto din România a avut în luna august o creştere de 68,6%, cea mai mare creştere procentuală din Europa, fiind înmatriculate 12.411 autoturisme noi faţă de 7.362 de unităţi în luna august a anului trecut. Comparativ, piaţa auto din UE a înregistrat luna trecută o creştere de 10% iar cea din Europa o creştere de 9,5%.
Economica.net - joi, 15 sept. 2016, 07:34
Cea mai mare creştere din Europa pentru piaţa auto din România. Creştere de aproape 70%, în august

În rândul constructorilor auto, un număr de 27.855 de autoturisme Dacia au fost înmatriculate luna trecută în Europa (Uniunea Europeană plus ţările EFTA), în creştere cu 39% faţă de 20.046 unităţi în luna august 2015, cota de piaţă a Dacia ajungând la 3,3%. De asemenea, în primele opt luni ale acestui an, pe piaţa din Europa au fost înmatriculate 289.073 autoturisme Dacia, cu 11,1% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

La nivel general, înmatriculările de autoturisme noi în Europa au crescut cu 9,5% în ritm anual în luna august 2016, datorită unor creşteri de două cifre înregistrate pe pieţele din Italia şi Spania precum şi vânzărilor solide de autoturisme low-cost. Un număr de 855.466 autoturisme au fost înmatriculate luna trecută în Uniunea Europeană şi ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), comparativ cu 781.575 autoturisme înmatriculate în luna august 2015.

ACEA subliniază că performanţele din luna august sunt ‘impresionante’ având în vedere că în mod normal luna august este una din cele mai slabe luni ale anului din cauza vacanţelor estivale. În plus, rezultatele pozitive din luna august vină după o cădere de 1,4% în luna iulie, când a luat sfârşit un şir neîntrerupt de 34 de luni consecutive de creştere a vânzărilor de autoturisme.

Toate marile pieţe auto europene au înregistrat creşteri în luna august, în frunte cu Italia unde înmatriculările au crescut cu 20,1%, urmată de Spania ( 14,6%), Germania (8,3%), Franţa (6,7%), şi Marea Britanie (3,3%). Pe primele opt luni ale anului, piaţa auto europeană a înregistrat o creştere de 7,8%, fiind înmatriculate 10,11 milioane autoturisme noi în UE şi ţările EFTA.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Creşte nemulţumirea faţă de supraturism în Spania
Creşte nemulţumirea faţă de supraturism în Spania
Din insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestaţiile ostile supraturismului se înmulţesc în Spania, a doua mare destinaţie turistică mondială, obligând......
Stellantis, nevoit să schimbe numele modelului Alfa Romeo Milano la doar câteva zile după lansare
Stellantis, nevoit să schimbe numele modelului Alfa Romeo Milano la doar câteva zile după lansare
Contrele dintre șefii grupului Stellantis și autoritățile din Italia au dus la o situație în premieră pe piața auto ...
UNSAR: 7 din 10 români, conştienţi că numărul accidentelor şi despăgubirile plătite în baza RCA influenţează costul poliţelor – studiu
UNSAR: 7 din 10 români, conştienţi că numărul accidentelor şi despăgubirile plătite în baza RCA influenţează costul ...
Aproape 7 din 10 români sunt conştienţi că numărul accidentelor rutiere şi valoarea despăgubirilor plătite în baza ...
MApN: Trei aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze vor fi aduse la baza de la Borcea
MApN: Trei aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze vor fi aduse la baza de la Borcea
Încă trei aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze vor fi puse la dispoziţia Centrului european ...