Cea mai mare fuziune din medicina privată în 2022: Centrul Medical Unirea, cea mare companie care operează reţeaua privată Regina Maria, absoarbe 10 societăţi din grup

Reţeaua de sănătate Regina Maria a demarat cea mai importantă fuziune din medicina privată în anul 2022, arată informaţiile obţinute de Economica.net. Centrul Medical Unirea (CMU) va fuziona prin absorbţie cu nouă societăţi din reţeaua privată Regina Maria, la care e unic asociat - IDS Histria, Phoenix Imagistic Center, Centrul de Radioimagistica Dr. Birsasteanu, Gastromond, Santomar Oncodiagnostic, Genetic Center, Genome & Genetics, Premiere Care, Prompt Urg - precum şi cu RM Healthcare Investments care deţine compania CMU, conform proiectului de fuziune, obţinut de Economica.net. Începând cu 31 decembrie, ora 23:59 societățile absorbite își vor înceta existența și vor fi radiate din Registrul Comerțului, activitatea desfășurată de acestea urmând să fie preluată de către Centrul Medical Unirea, reiese din proiectul analizat de Economica.net.
Cristina Şomănescu - Dum, 31 iul. 2022, 22:02
Cea mai mare fuziune din medicina privată în 2022: Centrul Medical Unirea, cea mare companie care operează reţeaua privată Regina Maria, absoarbe 10 societăţi din grup

Această fuziune este în linie cu politica de dezvoltare a grupului, care se axează în principal pe creștere anorganică (prin achiziții). Astfel, este firesc ca activitatea societăților achiziționate să fie consolidată la nivelul Centrului Medical Unirea, unde, printr-o bună gestionare a resurselor și a domeniilor complementare de activitate, să se realizeze maximizarea rezultatului agregat, reiese din proiectul de fuziune, obţinut de Economica.net.

Centrul Medical Unirea (CMU) va fuziona prin absorbţie cu societăţile IDS Histria, Phoenix Imagistic Center, Centrul de Radioimagistica Dr. Birsasteanu, Gastromond, Santomar Oncodiagnostic, Genetic Center, Genome & Genetics, Premiere Care, Prompt Urg și RM Healthcare Investments, reiese din proiectul de fuziune, obţinut de Economica.net. Prin implementarea fuziunii, Centrul Medical Unirea va prelua toate activele și pasivele societăților absorbite. Ca efect al fuziunii, societățile absorbite vor fi dizolvate fără lichidare și își vor înceta existența, urmând să fie radiate din Registrul Comerțului.

Proiectul de fuziune între CMU şi cele 10 societăţi enumerate mai sus a fost întocmit de administratorii societăţilor implicate în fuziune la 24 iunie 2022.

Societățile implicate în fuziune aparțin aceluiași grup de companii și acționează pe piața serviciilor medicale private.

Structura capitalului social al firmelor implicate în fuziune la data proiectului de fuziune

La data proiectului de fuziune, societăţile IDS Histria, Phoenix Imagistic Center, Centrul de Radioimagistica Dr. Birsasteanu, Gastromond, Santomar Oncodiagnostic, Genetic Center, Genome & Genetics, Premiere Care, Prompt Urg sunt deţinute integral de Centrul Medical Unirea, reiese din proiectul de fuziune, analizat de Economica.net.
Asociatul unic al companiei Centrul Medical Unirea este RM Healthcare Investments SRL.
La rândul său, RM Healthcare Investments e deţinută de Tiara Med Ro Luxco Sarl, se mai arată în proiectul de fuziune, consultat de Economica.net.

Argumentele oportunităţii fuziunii, invocate de administratorii firmelor implicate

Această fuziune este în linie cu politica de dezvoltare a grupului, care se axează în principal pe creștere anorganică (prin achiziții). Astfel, este firesc ca activitatea societăților achiziționate să fie consolidată la nivelul Centrului Medical Unirea, unde, printr-o bună gestionare a resurselor și a domeniilor complementare de activitate, să se realizeze maximizarea rezultatului agregat, reiese din proiectul de fuziune, obţinut de Economica.net.

Fuziunea va asigura utilizarea mai eficientă a resurselor umane și logistice ale societăților implicate în fuziune și va simplifica procedurile de raportare atât către autoritățile statului, cât și către alte entități, implicit reducând costurile necesare realizării acestora, conform proiectului citat mai sus.

Prin fuziunea societăților antemenţionate se urmărește simplificarea structurii administrative. „Ca urmare a fuziunii, coordonarea și administrarea întregii afaceri sunt ușurate prin crearea unui sistem integrat de management și coordonarea centralizată a activităților firmelor implicate în fuziune. Astfel, se va simplifica procesul decizional, se va întări controlul asupra activității societăților implicate în fuziune”, reiese din proiectul de fuziune, analizat de Economica.net.

Având în vedere argumentele prezentate mai sus și relația de afiliere dintre societățile implicate în fuziune, este o consecință naturală ca CMU să își continue activitatea absorbind și activitatea operațională a celor 10 societăţi enumerate mai sus, se mai arată în proiectul de fuziune consultat de Economica.net.

Prin implementarea fuziunii, Centrul Medical Unirea va prelua toate activele și pasivele societăților absorbite. Ca efect al fuziunii, societățile absorbite vor fi dizolvate fără lichidare și își vor înceta existența, urmând să fie radiate din Registrul Comerțului.
Societatea absorbantă (CMU) își va păstra forma juridică de societate cu răspundere limitată.

Data efectivă a fuziunii e data la care va produce efecte – 31 decembrie, ora 23:59

Fuziunea va produce efecte, atât din punct de vedere juridic, cât și din punct de vedere contabil, la data de 31 decembrie 2022, ora 23:59. Astfel că, din punct de vedere contabil, la data de 31 decembrie 2022, ora 23:59, soldurile societăților absorbite se vor transfera către Centrul Medical Unirea, iar din data de 1 ianuarie 2023, ora 00.00, tranzacțiile societăților absorbite vor aparține firmei Centrul Medical Unirea, reiese din proiectul de fuziune, obţinut de Economica.net.
Începând cu 31 decembrie, ora 23:59 societățile absorbite își vor înceta existența și vor fi radiate din Registrul Comerțului, activitatea desfășurată de acestea urmând să fie preluată de către Centrul Medical Unirea.

Efectele fuziunii

Toate contractele încheiate de societățile absorbite cu Casele Judeţene de Asigurări de Sănătate sau Casa de Asigurări de Sănătate București se vor transfera către Centrul Medical Unirea, în conformitate cu dispozițiile art. 192 din Anexa 2 la Hotărârea Guvernului nr. 696/2021.
Toate contractele încheiate de societățile absorbite, indiferent de tipul acestora, vor fi transferate către Centrul Medical Unirea.
În urma finalizării procesului de fuziune, CMU va dobândi calitatea procesuală pe care societățile absorbite o au la data efectivă a fuziunii, în toate procesele și cererile aflate pe rolul instanțelor judecătorești.
Va avea loc un transfer al angajaților societăţilor absorbite, în urma finalizării procesului de fuziune, se specifică în proiectul de fuziune, fără să se clarifice însă dacă toţi angajaţii firmelor absorbite vor fi preluaţi de CMU.

Structura capitalului social al companiei Centrul Medical Unirea după fuziune

Administratorii societăților implicate în fuziune propun ca, în același timp cu implementarea fuziunii, societatea absorbantă să-și majoreze capitalul social prin emisiunea de noi părți sociale prin încorporarea primelor de emisiune deja existente și înregistrate la data proiectului de fuziune în contabilitatea societății absorbante, astfel încât valoarea finală a capitalului social al CMU după aceste operațiuni să fie aceeași cu valoarea de la data proiectului de fuziune.

Mai precis, administratorii societăților implicate în fuziune propun majorarea capitalului social al CMU prin emisiunea a 1.216.590 de părți sociale noi, prin încorporarea a 12.165.900 lei din primele de emisiune înregistrate în contabilitatea CMU la data proiectului de fuziune.

Drept care, capitalul social al CMU după fuziune și după implementarea acestei majorări de capital va fi format din 6.809.758 de părţi sociale, cu valoare nominală de 10 lei şi valoare totală de 68.097.580 lei. Capitalul social al CMU după fuziune va fi deţinut integral de Tiara Med RO Luxco Sarl, se arată în proiectul de fuziune, analizat de Economica.net.

Te-ar mai putea interesa și
Se întrevede o posibilă criză a motorinei, pe măsură ce vine iarna. Cauze și explicații
Se întrevede o posibilă criză a motorinei, pe măsură ce vine iarna. Cauze și explicații
În condițiile unei cereri mai mare decât oferta, a capacității reduse de rafinare, a utilizării produselor petroliere în locul gazelor rusești și cu un embargou petrolier la orizont,......
Investițiile străine în agricultură și industria alimentară au scăzut cu peste 54% față de anul trecut, până la 28,7 milioane de euro. Topul investițiilor
Investițiile străine în agricultură și industria alimentară au scăzut cu peste 54% față de anul trecut, până la ...
Investițiile companilor străine în capital social al firmelor din România cu activități în agricultură și industria ...
Mașini clasice și electrice, pe șoselele din Sibiu la Transylvania Classic
Mașini clasice și electrice, pe șoselele din Sibiu la Transylvania Classic
Orașul Sibiu și șoselele din județ vor fi, timp de trei zile, din nou punctul de întâlnire al mașinilor clasice și ...
Corporatiștii din București s-au întors la birouri, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019
Corporatiștii din București s-au întors la birouri, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019
Angajații marilor corporații lucrează în sistem hibrid, cu zile petrecute acasă, dar și la birou. Asta s-a văzut și ...