Cea mai mare greșeală: Să cauți idei de amenajare înainte de izolații mansardă

Ion Dobreanu - joi, 29 feb. 2024, 15:17
Cea mai mare greșeală: Să cauți idei de amenajare înainte de izolații mansardă

Ideile de amenajare sunt mereu ispititoare, însă mansarda are nevoie mai întâi să poată proteja mobila și bunurile de fluctuațiile mari de temperatură și de umezeală. Iată de ce este puternic recomandat ca mai întâi să cauți cele mai bune izolații mansardă.

Mansarda este acea încăpere cu adevărat specială, la care visează mulți oameni și de care tu beneficiezi. E locul ce poate deveni birou, camera copilului, dormitor de vară sau chiar sală de sport – poate avea orice destinație îți dorești să aibă.

Dar, dacă înăuntru va fi frig iarna și zăpușeală vara, iar pe la colțuri sau pe pereți va apărea igrasia, oare vei mai vrea să petreci timp acolo – îți vei lăsa copilul să stea acolo? Răspunsurile sunt evidente. Mai înainte să te cucerească ideile de amenajare, asigură-te că ai izolații de mansardă de calitate.

„Mansarda mea este deja izolată”

O altă mare greșeală de abordare este să te mulțumești cu puțin apropo de eficiența termică a casei tale. Nimic nu e mai benefic pentru tine și familia ta, pentru clădirea în care locuiți și pentru bugetul tău și al familiei tale decât să vrei cele mai bune izolații.

Dacă mansarda este deja izolată, ea nu e implicit și bine izolată. O bună izolație termică acoperă orice suprafață și orice colțișor, în plus nu emite gaze nocive în timp și nu permite apariția mucegaiului. Este întotdeauna de preferat un material izolator care să poată fi aplicat ușor, care să nu îngreuneze mansarda și să nu ocupe prea mult spațiu.

„Ce opțiuni de izolații mansardă am?”

Aceste izolații specifice sunt foarte importante; ele trebuie să poată asigura inclusiv permeabilitatea, adică difuzia lentă a vaporilor de apă înspre exterior, prin acoperiș. Fie alegi o vată minerală care necesită cadre de susținere și care, pentru a putea păstra temperatura la același nivel pentru cât mai mult timp, trebuie să fie foarte groasă, fie alegi izolația din spumă poliuretanică, care se aplică și aderă instantaneu, fără să mai fie nevoie de cadre de susținere.

În același timp, grosimea izolației va fi chiar mai mică, așa că îți va rămâne mai mult loc în mansarda ce, oricum, probabil nu este chiar spațioasă. Ce te mai interesează este ca izolația să fie suficientă fără să îngreuneze structura, așadar spuma poliuretanică în varianta cu celulă deschisă reprezintă o soluție foarte bună.

„Chiar: cu ce diferă de izolații acoperiș?”

Acoperișul reprezintă o parte din mansardă, dar nu integralitatea ei. În plus, podul mansardabil dar nelocuit nu are nevoie de o izolare ca pentru o cameră de locuit. Iată de ce capitolul izolații acoperiș este puțin mai simplu.

În mansardă dorești să stai cu orele, să dormi, să te miști în voie sau să lași un pui de om să crească sănătos, având toate condițiile pentru asta. Mai ales la mansardă, un loc destul de neprietenos prin poziționare, nu poți neglija aspectul izolației, în timp ce ai grijă și de spațiu, și de context. Numai izolația bună poate transforma mansarda dintr-o încăpere a podului într-o cameră adevărată a casei! Ea înainte de orice altceva!

Știind asta, vei realiza importanța acestor izolații mansardă și vei apela la Isoterm ca azi să vină pentru lucrare, iar mâine să începi cu partea de amenajare.

Te-ar mai putea interesa și
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Veniturile Greciei din turism au crescut în primele două luni din acest an cu 24,5%, arată datele oficiale publicate vineri, ceea ce a ajutat la moderarea deficitului de cont curent, informează......
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas ...
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...