1EUR = 4.7787 RON | Bucureşti 9 º

Companii

Cea mai mare hidrocentrală din ţară funcţionează în regim de avarie

Producţia de energie electrică a hidrocentralelor de pe Dunăre - Porţile de Fier I şi Porţile de Fier II - este mai redusă, marţi, cu aproximativ 30% faţă de o zi normală, când debitele se aflau la valoarea mediei multianuale a lunii august, de 4.300 metri cubi/secundă.

04 aug, 2015 | Agerpres

Surse din cadrul Sucursalei Porţile de Fier a Hidroelectrica SA au declarat pentru Agerpres că scăderea debitului cu 1.600 metri cubi/secundă din cauza secetei din bazinul hidrografic al Dunării şi afluenţilor săi a generat reducerea timpilor de funcţionare a turbinelor de la cele două obiective.

În mod normal, cele şase turbine de la Porţile de Fier I şi cele zece de la Porţile de Fier II ar trebui să pulseze anual într-un an mediu hidrologic în sistemul energetic naţional o cantitate de 5.241 GWh, lucru care în această perioadă nu se întâmplă din cauza volumului de apă redus uzinat.

Potrivit aceloraşi surse, conform prognozei emisă de Institutul Naţional pentru Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), în următoarele patru zile debitele vor rămâne constate la staţiile hidrometrice Baziaş, Porţile de Fier I şi Porţile de Fier II, fapt care nu va influenţa pozitiv producţia de energie electrică.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO