Cea mai mare librărie online de la noi a vândut într-un trimestru cât într-un an

Elefant.ro, cea mai mare librărie online din România, a generat un venit de 1,4 milioane euro în ultimul trimestru din 2012, adică peste venitul realizat în 2011, de 1 milion de euro. Elefant.ro a încheiat 2012 cu o cifră totală de afaceri de 3,6 milioane euro şi estimează dublarea acestei valori în 2013.
Economica.net - lun, 11 feb. 2013, 09:44
Cea mai mare librărie online de la noi a vândut într-un trimestru cât într-un an

“Unul dintre factorii principali care au susţinut evoluţia pozitivă îl reprezintă orientarea noastră către creativitate în marketingul online, căruia i-am alocat bugete semnificative. Un diferenţiator determinant faţă de competiţie este şi politica noastră de preţuri, prin care cedăm către client reducerea de preţ primită de la furnizor. Dorim să scoatem cartea din zona de nişă unde se află încă şi să o facem accesibilă cât mai multor oameni”, a declarat Ion Sturza, preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei.

Compania estimează o creştere de 30% a pieţei de profil pentru 2013.

“Pentru anul în curs, estimăm o creştere organică a pieţei de e-commerce de aproximativ 30 de procente, în contextul unei medii europene de 20%. România încă are mult potenţial pe comerţul electronic, dinamismul acestui segment urmând a se reflecta în evoluţiile din anii următori” , a adăugat Ion Sturza.

Ce cărţi a vândut elefant.ro în 2012

În ceea ce priveşte gama de carte, principalul motor de creştere a veniturilor elefant.ro, piaţa românească este în linie cu tendinţele internaţionale, categoriile cele mai populare fiind ficţiunea, cărţile pentru copii şi cele practice de tip lectură motivaţională sau ghiduri. Trilogia lui E.L. James, Cincizeci de umbre ale lui Grey, aflată în vârful clasamentelor de carte din toată lumea, este şi la noi cel mai cerut titlu. Pe locul secund se clasează volumul motivaţional Magia (Secretul), de R. Byrne, spun oficialii elefant.ro.

În 2012, elefant.ro a adăugat jucăriile ofertei sale de produse care cuprinde de la jucării clasice, la cele mai elaborate gadgeturi dedicate copiilor, la boardgames sau cele mai populare jocuri pe computer.

Cristian Herghelegiu – noul CEO al elefant.ro

2013 a adus schimbări la nivel de conducere pentru elefant.ro, prin numirea lui Cristian Herghelegiu în poziţia de CEO. Înainte de a prelua conducerea elefant.ro, Cristian Herghelegiu a deţinut funcţia de director general al PayU Romania, cel mai mare furnizor local de soluţii de plăţi online cu cardul.

elefant.ro este cea mai mare librărie online de pe piaţa din România. Inaugurat în 17 iunie 2010, printr-o finanţare din partea fondului de investiţii Greenlight Invest, site-ul are peste 8.000 de vizitatori unici zilnic.

elefant.ro preia, în exclusivitate în România, materiale furnizate de serviciul New York Times Syndicate şi ai căror autori sunt scriitori celebri precum Paulo Coelho, Umberto Eco şi Javier Marias.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...