1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Cea mai mare producție de porumb în 2014: 19,2 tone la hectar. Cine a obţinut-o

Anul trecut, cea mai mare producție de porumb la hectar din România – înregistrată și verificată în 2014 atât de autorități, cât și de companiile din sectorul agricol, a fost cea obținută de către inginerul Vasile Pop Silaghi din județul Neamț, scrie Agrointel.ro

25 ian, 2015 | ECONOMICA.net

În acest moment, nemțeanul deține recordul național la producția de porumb la hectar în 2014, reușind în campania din toamnă să recolteze – fără a iriga, o medie de peste 19 tone la fiecare hectar cultivat. De aproape 5 ori mai mult decât media producției naționale la porumb, dacă este să luăm în calcul cele mai recente cifre oficiale (datând din primăvara anului trecut) care raportau o producție națională medie de circa 4,4 de tone la hectar.

Agricultorul cunoscut mai ales pentru cultivarea cartofului s-a reprofilat recent pe cultura mare, lăsând în plan secund producția de cartofi. Director general al societății Business Agro Consulting cu sediul în Piatra Neamț, Vasile Pop Silaghi exploatează aproape 800 de hectare de teren agricol, din care, 230 de hectare sunt cultivate cu sămânță de porumb pentru Monsanto.

Citeşte mai mult pe Agrointel.ro

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO