Cea mai mare suprafață compactă de teren din UE ce va face tranziția către agricultura regenerativă, prin care se sechestrează CO2, va fi în România. Al Dahra va converti 55.000 de hectare din Insula Mare a Brăilei

Peste 55.000 de hectare de teren agricol cultivate in Insula Mare a Brăilei de Agricost, companie deținută de arabii de la Al Dahra, vor fi cultivate conform practicilor agriculturii regenerative, adică cu utilizarea optimă a culturilor de acoperire verzi și reducerea practicilor care afectează solul. Tranziția va avea loc printr-un parteneriat cu compania daneză de tehnologie Agreena, care deține cea mai importantă platformă regională de sechestrare a carbonului în sol.
Alina Stanciu - mar, 12 dec. 2023, 16:20
Cea mai mare suprafață compactă de teren din UE ce va face tranziția către agricultura regenerativă, prin care se sechestrează CO2, va fi în România. Al Dahra va converti 55.000 de hectare din Insula Mare a Brăilei

Din cele 57.000 de hectare de teren arabil din Insula Mare a Brăilei aflate în proprietatea Agenției Domeniilor Statului și administrate de Al Dahra, prin Agricost SRL, 55.000 de hectare vor fi cultivate în conformitate cu practicile agriculturii regenerative, urmare a unui parteneriat între Al Dahra și compania daneză de tehnologie agricolă Agreena. Suprafața, spun reprezentanții Agreena, este cea mai mare înscrisă în programul de agricultura carbonului din UE. De asemenea,  parteneriatul cu Al Dahra reprezintă cel mai mare proiect al Agreena până la această dată și survine după ce s-a anunțat luna trecută atingerea pragului de 2 milioane de hectare înscrise în programul AgreenaCarbon.

Cei doi jucători de talie mondială au semnat un Memorandum de Înțelegere ce presupune unirea capabilităților și expertizelor lor în vederea sechestrării CO2. Aceasta în contextul în care sistemul agroalimentar este răspunzător pentru aproximativ o treime din emisiile de gaze cu efect de seră.

“Sustenabilitatea este o valoare de bază și un factor esențial din punct de vedere comercial al Al Dahra, iar acest proiect reprezintă un pas major în parcursul nostru. Tranziția fermei noastre de la Brăila, lucrând cu parteneri ca Agreena, vine cu beneficii de ordin financiar și de mediu ale agriculturii regenerative. Acestea vor permite contribuția noastră la furnizarea sustenabilă a hranei pentru o populație în creștere, în timp ce ne vor oferi posibilitatea de a crește atât nivelul de reziliență cât și profitabilitatea afacerii noastre. Vedem acest pas ca pe un moment de referință și ne asumăm angajamentul de a extinde suprafața ce face tranziția către agricultura regenerativă cu fiecare ocazie,” spune Arnoud van den Berg, Al Dahra Group CEO.

Ca parte din program, în ferma din România vor fi aplicate o serie de practici de agricultură regenerativă, precum utilizarea optimă a culturilor de acoperire verzi și reducerea practicilor care afectează solul, eliminând practicile agricole convenționale care sunt asociate  în mod tradițional cu culturile vegetale.

Programul Agreena, acreditat la nivel internațional și validat de terțe părți, cuantifică reducerea cantităților de gaze cu efect de seră și carbonul eliminat utilizând metodologie științifică calibrată IPCC și un protocol riguros de măsurare, verificare și raportare. Rezultatul este emiterea de credite de carbon cu un nivel înalt de credibilitate sub standardul celei mai mari piețe voluntare de carbon din lume, ce poate susține tranziția către agricultura regenerativă.

“Agreena este onorată să lucreze cu Al Dahra pentru a realiza tranziția celei mai mari suprafețe compacte de teren agricol către agricultura regenerativă. Soluțiile inspirate din natură, inclusiv agricultura regenerativă, sunt printre cele mai eficiente în diminuarea schimbărilor climatice până în 2030, iar acest proiect demonstrează că sectorul privat lucrează la crearea unui impact pozitiv la scară mare,” a declarat Simon Haldrup, CEO Agreena.

Al Dahra exploatează peste 400.000 acri de teren arabil în Egipt, România, Serbia, USA și alte țări și produce și  comercializarea aproape 3 milioane de tone de furaje și în jur de 3 milioane de tone de produse alimentare de bază.

 

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...