CEC Bank – Parteneriat cu TAROM pe zona tranzacţiilor cu cardul

CEC Bank semnează un parteneriat cu TAROM, prin care vor fi asigurate servicii de acceptare la plată a cardurilor bancare emise sub siglele Visa şi Mastercard, prin preluarea decontării tranzacţiilor card derulate pe pieţele internaţionale, realizată până în prezent printr-o bancă din afara României, a anunţat luni banca.
AGERPRES - lun, 30 oct. 2023, 11:27
CEC Bank - Parteneriat cu TAROM pe zona tranzacţiilor cu cardul

„Două branduri româneşti de tradiţie au hotărât să îşi dea mâna pentru semnarea unui parteneriat pe zona tranzacţiilor cu carduri. Banca noastră este un jucător important, care sprijină economia reală şi companiile româneşti, lucru pe care l-am dovedit deja prin cifre. Pentru noi este foarte important să susţinem proiecte de impact, iar una dintre direcţiile principale şi în cazul acestui parteneriat este contribuţia la creşterea gradului de digitalizare a business-urilor”, a declarat Bogdan Neacşu, preşedintele CEC Bank, scrie Agerpres.

La rândul său, Costin Iordache, CFO TAROM, a afirmat că serviciile companiei TAROM pe pieţele externe reprezintă o prioritate, în contextul în care România a devenit în ultimii ani un important hub turistic şi de business.

„TAROM este şi va rămâne un deschizător de drumuri – a fost una dintre primele companii aeriene comerciale din lume, iar în prezent rămâne una dintre cele mai importante mărci româneşti, un simbol al României, o companie aeriană cu tradiţie recunoscută în întreaga lume. TAROM este un partener de încredere al românilor şi a dovedit acest lucru de-a lungul anilor. Serviciile companiei TAROM pe pieţele externe sunt o prioritate pentru noi, în contextul în care România a devenit în ultimii ani un important hub turistic şi de business. Prin urmare, am decis să facem tranziţia de la o bancă internaţională la una românească pentru decontarea tranzacţiilor internaţionale. Echipele care au colaborat la implementarea acestui proiect merită toate aprecierile noastre, acesta fiind unul dintre proiectele cu care vrem să ne menţinem la înălţime şi să continuăm tradiţia aviaţiei româneşti”, a menţionat Costin Iordache.

CEC Bank va asigura pentru TAROM, în această etapă, decontarea tranzacţiilor internaţionale de achiziţionare prin carduri a biletelor de transport aerian cumpărate prin intermediul agenţiilor de turism externe acreditate IATA.

Astfel, vor fi fluidizate procesele de decontare financiară ale companiei TAROM cu agenţiile de turism acreditate IATA din reţeaua internaţională de distribuţie a transportatorului aerian naţional.

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de 69,08 miliarde lei, la sfârşitul primului semestru al anului 2023. CEC Bank oferă produse şi servicii persoanelor fizice, IMM-urilor şi corporaţiilor mari, prin multiple canale de distribuţie: unităţi bancare, reţele de ATM şi POS, internet banking (CEConline), mobile banking (CEC app) şi magazinul virtual CEC_IN – unde pot fi accesate produse şi servicii bancare 100% online.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române – TAROM a fost înfiinţată în anul 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor, fiind membră a Alianţei SkyTeam din 25 iunie 2010.

Transportatorul Naţional al României deţine o flotă de 18 aeronave şi are în portofoliul său un număr de 70 de destinaţii, operate cu aeronave proprii sau deservite de partenerii săi code share. Din anul 1993, TAROM este companie membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Te-ar mai putea interesa și
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
Compania IT HMD anunță că a lansat cele mai recente creații a sa: telefoanele cu taste Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G. Acest trio vine într-un curcubeu de culori, iar prețurile......
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex, companie dezvoltatoare de parcuri comerciale, anunță că va inaugura pe 1 mai un nou centru comercial modern în ...
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai, a anunţat, marţi, Ministerul Energiei, ...
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat, marţi, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2024 pentru Compania Naţională Loteria Română, ...