Ceetrus, care deţine proiectul Coresi la Braşov, fuzionează cu Nodi într-o nouă companie imobiliară: Nhood

Ceetrus, divizia imobiliară a Asociaţiei Familiale Mulliez, care mai deţine Auchan, Leroy Merlin sau Decathlon, fuzionează cu Nodi, la nici trei ani de la schimbarea identităţii. Noua companie, Nhood, are planuri mari în imobiliare şi îşi doreşte să se concentreze pe proiecte regenerare urbană. Un miliard de euro este bugetul alocat pentru investiţii în nouă ţări, până în 2023. România este şi ea pe listă. 
Andrada Ghira - mie, 27 ian. 2021, 19:20
Ceetrus, care deţine proiectul Coresi la Braşov, fuzionează cu Nodi într-o nouă companie imobiliară: Nhood

Asociaţia Familială Mulliez (AFM), fondată de una dintre cele mai bogate familii franceze, şi care deţine Auchan, Leroy Merlin, Decathlon şi alte branduri cu care este prezentă şi în România, a anunţat crearea unei noi divizii imobiliare prin fuziunea dintre Ceetrus şi Nodi. Noile dezvoltări imobiliare se vor face sub brandul Nhood.

Fuziunea a fost anunţată de Antoine Grolin, numit în vara anului trecut preşedintele Consiliului de Administraţie al Ceetrus, şi care în 2017 a înfiinţat Niod, o societate care se ocupa pentru Asociaţia Familială Mulliez de reconversia zonelor urbane în spaţii de locuit. 

Noua companie oficializează separarea activelor imobiliare ale Ceetrus și Nodi şi fuziunea celor două echipe în cadrul Nhood, se arată în comunicatul de presă al companiei. Etienne Dupuy a fost numit numit director general al Nhood şi este responsabil de coordonarea și implementarea strategiei de management și investiții.

Nhood acționează în numele companiilor care deţin proprietăţi, precum Ceetrus, Nodi, sau pentru companiile din cadrul AFM (Leroy Merlin, Décathlon, Auchan etc.), cât și pentru parteneri (Morgan Stanley – Italia, Primonial -Franța, CNP – Franța și Luxemburg). 

Potențialul de dezvoltare este estimat la peste 4 milioane mp, din care aproape o treime din suprafaţă este pretabilă pentru locuințe.

Noua companie reunește abilitățile imobiliare și know-how-ul a 1.029 de experți din 10 țări din Europa pentru a regenera și transforma în mod durabil un portofoliu cu un potențial de 30.000 de unități locative în 40 de proiecte. Valoarea portofoliului pe care Nhood îl va administra şi transforma se ridică la 8 miliarde de euro. 

Ceetrus este prezentă pe piaţa din România din 2012, unde administrează un portofoliu de 23 de centre comerciale la nivel naţional. Compania a investit în proiectul Coresi de la Braşov unde a regenerat zona fostei fabrici Tractorul cu zone de birouri, apartamente şi un centru comercial. Un alt proiect de regenerare urbană spre care compania îşi va îndrepta fondurile şi atenţia este fosta platformă Mociur din Reşiţa. 

În 2019, investiţiile Ceetrus pe plan local se apropiau de 300 de milioane de euro, din care 250 de milioane de euro au fost investite în proiectul Coresi de la Braşov. 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...