CEFC, interesată de dezvoltarea operaţiunilor KMG International

O delegaţie a CEFC (China Energy Company Limited), împreună cu membri ai conducerii executive a Grupului KMG International (KMGI), au avut săptămâna trecută o serie de întâlniri cu mai multe instituţii bancare prezente pe piaţa locală care au susţinut, prin creditele acordate KMGI în ultimii ani, planurile investiţionale ale companiei.
Economica.net - lun, 27 mart. 2017, 15:41
CEFC, interesată de dezvoltarea operaţiunilor KMG International

‘Scopul întâlnirilor reprezentanţilor CEFC cu cei ai BCR (Banca Comercială Română), Unicredit, Raiffeisen, ING şi Bancpost, a fost cel de a prezenta partenerilor KMGI din industria bancară viziunea şi planurile de dezvoltare pe care viitorul acţionar majoritar al companiei le are în vedere. Prezentarea noului acţionar al companiei reprezintă o practică obişnuită în relaţia client-instituţie bancară în regiunile în care compania activează’, se arată într-un comunicat al KMG International, remis luni AGERPRES.

Potrivit sursei citate, demersurile din această săptămână vin să confirme, o dată în plus, interesul şi angajamentul CEFC în consolidarea investiţiilor şi extinderea operaţiunilor KMGI.

Compania Naţională KazMunayGas Kazahstan (KMG NC) şi CEFC au semnat în decembrie 2016, la Bucureşti, un acord care atestă angajamentul de a efectua tranzacţia de cumpărare a 51% din acţiunile KMGI de către compania chineză.

Prin finalizarea în acest an a procesului de achiziţie a 51% din acţiunile KMGI, după obţinerea tuturor aprobărilor necesare încheierii tranzacţiei, CEFC va contribui semnificativ la accelerarea dezvoltării companiei, atât la nivel local, cât şi în plan regional.

Parteneriatul strategic va aduce beneficii pentru KMG NC, CEFC şi KMG International şi va stabili cadrul necesar pentru viitoarele proiecte comune, contribuind la creşterea economică şi socială în zonele în care aceste proiecte vor urma să fie implementate, cele mai multe dintre ele fiind în România.

CEFC China Energy Company Limited este una din cele mai mari companii private din China. CEFC este prezent în topul Global Fortune 300 de 3 ani consecutiv, în 2016 clasându-se pe poziţia 229. CEFC are operaţiuni în energie, servicii financiare şi investiţii. CEFC îşi desfăşoară activitatea la nivel mondial, în diferite ţări, inclusiv Republica Cehă, Emiratele Arabe Unite şi Republica Ciad.

JSC NC KazMunayGas este Compania Naţională de Petrol şi Gaze a Republicii Kazahstan cu activităţi de explorare, producţie, rafinare şi transport de hidrocarburi din Kazahstan, care reprezintă interesele statului în industria de petrol şi gaze, fiind o companie integrată vertical cu ciclu complet de upstream, transport şi prelucrare, până la furnizarea de servicii specializate în industria de profil.

KMG International NV deţine şi desfăşoară operaţiuni importante în domeniul rafinării, petrochimiei, retail şi trading, pe mai multe pieţe internaţionale. Reţeaua de retail cuprinde peste 1100 puncte de alimentare carburanţi în România, Georgia, Bulgaria şi Moldova. Grupul derulează operaţiuni de upstream, servicii industriale şi la sondă.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...