Cefin Trucks a realizat afaceri de 88 mil. euro în 2021 și mizează pe 140 mil. euro în 2024

Importatorul vehiculelor comerciale Ford Trucks în România, compania Cefin Trucks, a vândut anul trecut 752 de camioane noi și 550 rulate.
Robert Stan - Dum, 30 ian. 2022, 13:07
Cefin Trucks a realizat afaceri de 88 mil. euro în 2021 și mizează pe 140 mil. euro în 2024

Cefin Trucks, unic importator și distribuitor al brandului Ford Trucks in Romaniaa avut un an 2021 în care a înregistrat o evoluție importantă, cifra de afaceri depășind 88 de milioane de euro, în creștere cu circa 30% față de 2020.

Compania a vândut 752 de camioane Ford Trucks noi, față de 583 în 2020, și 550 de camioane rulate, față de 471 in 2020, și a ajuns la încasări de 13 milioane de euro din service, față de 9 milioane în anul anterior.

„Un plan ambițios bazat pe servicii care aduc valoare adaugată clienților noștri și o digitalizare complexă a tuturor proceselor companiei, va permite ca cifra de afaceri Cefin Trucks să crească de la 80 de milioane de euro la 140 milioane de euro până în 2024. În acelasi timp, vom investi între șase si opt milioane de euro în finanțarea creșterii organice a operațiunilor existente, precum și pentru achiziția altor business-uri în sinergie cu compania noastră” a declarat Stefano Albarosa, CEO al Cefin Trucks.

Cefin Trucks activează de aproape 25 de ani în sectorul auto, ca furnizor de produse și servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesioniști. În decembrie 2016, Cefin Trucks a fost numit unicul importator și distribuitor în România al Ford Trucks și din mai 2017 a început activitatea din acest nou rol.

Marca importată de companie, Ford Trucks, este lider in segmentul de Vehicule de Constructii, cu o cota de piata de 26,7% și în cel al Vehiculelor Specializate cu 22,3%, și a crescut în segmentul de Autotractoare la 5,5%. Cota de piață totală a brandului în anul 2021 este de 11,5%, într-un mix în care ponderea principală este cea a segmentului de Autotractoare.

„Suntem prezenți în România alaturi Cefin Trucks din 2017. Pe parcursul ultimilor cinci ani, acest parteneriat a consolidat poziția mărcii noastre pe piața vehiculelor comerciale din România pentru a deschide calea spre a fi un brand lider de piață. Ford Trucks are o strategie complexă de extindere internațională, după integrarea completă a rețelei Europei Centrale, de Sud și de Est în 2020, continuând finalizarea în 2021 pentru țările din Europa de Vest. Anul 2022 va fi încă unul de creștere semnificativă, în care ne vom îmbunătăți volumele de vânzări și cotele de piață pe piețele europene, împreună cu o strategie complexă de finalizare a dezvoltarii in Europei de Vest”, a declarat Koray Kuvvet, Managing Director, Eastern Europe & Balkans at Ford Trucks.

În 2017, primul an de activitate ca importatori Ford Trucks, Cefin Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unităţi (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcţii și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%.
În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezenţă tradiţională pe piaţă. Numărul unităţilor vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piaţă la 4,1%.

Vânzările au crescut și mai mult în 2019, cu peste 555 de unități livrate și o cotă totală de piață de peste 8%, cumulând in noiembrie 2019 un total de peste 1000 de unități Ford Trucks. Datorită lansării F-MAX, un vehicul perfect potrivit pentru transportul internațional, Cefin Trucks intenționează să-și mărească cota de piață în segmentul respectiv, unde potențialul de creștere rămâne foarte ridicat.

Cefin Trucks a mizat pe păstrarea poziției de lider în alegerile clienților din segmentele de Construcții și Vehicule municipale și în 2020, atingând locul 4 în clasamentul mărcilor care distribuie vehicule comerciale, cu o cotă de piață de 11.8%. Tot în 2020, Cefin Trucks și-a extins rețeaua de service, ajungând la 19 centre in România.

În 2021, Ford Trucks atinge pragul de 2.000 de unități vândute în România, urmând să seteze un nou obiectiv de creștere în acest sens, cel de 3.000 de unități până la sfârșitul lui 2022. Tot anul trecut, compania a păstrat poziția de lider în segmentul de construcții, devinimnd și lider în cel al vehiculelor municipale.

Te-ar mai putea interesa și
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români cheltuie 40% din venitul lunar pe alimente – Ana Busuioc, Edenred
Utilizarea cardului de masă în restaurante și platforme de livrare a crescut cu 29% în martie 2024. Angajații români ...
Chiar dacă de la 1 ianuarie 2024, valoarea impozitelor pe tichetele de masă și voucherele cadou s-au dublat prin introducerea CASS, utilizarea cardului de masă în restaurante a crescut cu 29%......
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Nou record negativ: Consumul de energie electrică a scăzut la minime istorice în România, în Duminica Floriilor
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază până aproape de neverosimilul prag ...
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...