Cefin Trucks, importatorul camioanelor Ford în România, şi-a majorat afacerile cu 45% în 2019, până la 63 milioane de euro

Cefin Trucks, unic importator și distribuitor al brandului Ford Trucks în România, a atins în 2019 o cifră de afaceri de 60 de milioane de euro, cu activitățile sale de vânzare și service, în urcare cu 45% față de 43 de milioane de euro în 2018. Obiectivul pentru 2020 este atingerea unei cote de piață de peste 10%, în urcare de la 8,1% în 2019, printr-o creștere organică ce ar trebui să situeze brandul Ford Trucks în topul primilor trei jucători din domeniu, raportat la volumele de camioane noi vândute în România până în anul 2021.
Lidia Neagu - joi, 27 feb. 2020, 14:46
Cefin Trucks, importatorul camioanelor Ford în România, şi-a majorat afacerile cu 45% în 2019, până la 63 milioane de euro

Cefin Trucks anunță că a menținut poziția de lider pe segmentul de vehicule municipale, dar și pe piața de vehicule pentru construcții, conform înmatriculărilor raportate de DRPCIV în anul 2019. 

„Pentru al doilea an consecutiv am reușit performanța de a ne menține poziția de lider de piață în segmentul de Vehicule pentru construcții, cu o cotă de piață de 28,3%, precum și în zona de Vehicule municipale cu o cotă de piață de 68,9%. Am atins o cifră de afaceri la sfârșitul anului 2019 de 53 milioane de euro pentru vânzarea de vehicule noi și rulate și 10 milioane de euro în service, cu o creștere de la 35 milioane euro, respectiv 8,5 milioane euro în 2018. Vrem să le mulțumim clienților noștri pentru că au avut încredere în noi și suntem mândri că ne-au ales să le fim parteneri. De asemenea suntem recunoscători atât partenerului nostru extern, Ford Trucks, pentru suport și sprijin permanent, cât și partenerilor noștri de service din țară”, a declarat Stefano Albarosa, fondator și CEO Cefin Trucks.

Acesta a spus că vânzările Ford Trucks din 2019 aproape s-au dublat față de cele din 2018 (555 de unităţi faţă de 357) și că ţinteşte pentru acest an o creștere de peste 20%, în ciuda unei piețe în scădere.

„În 2020 ne vom concentra pe modelul destinat activităților de transport internațional – Ford F-MAX, segment în care potențialul de a crește cota noastră de piață este mai mare, și mizăm pe atingerea unui procent de 5% a acesteia. Investim permanent în organizația noastră, atât în oameni și sisteme integrate, în zona de vânzări, cât și în dezvoltarea rețelei de service, prin deschiderea a două noi centre în 2020”, completează Stefano Albarosa.

În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unităţi (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcţii și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%.

În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezenţă tradiţională pe piaţă. Numărul unităţilor vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piaţă la 4,1%.

Vânzările au crescut și mai mult în 2019, cu peste 555 de unități livrate și o cotă totală de piață de peste 8%, cumulând în noiembrie 2019 un total de peste 1000 de unități Ford Trucks, cifră celebrată alături de parteneri și clienți.

Datorită lansării F-MAX, un vehicul perfect potrivit pentru transportul internațional, Cefin Trucks intenționează să-și mărească cota de piață în segmentul respectiv, unde potențialul de creștere rămâne foarte ridicat.

Cefin Trucks mizează pe păstrarea poziției de lider pe segmentul Construcții și Vehicule municipale în 2020. Tot în 2020, Cefin Trucks va extinde rețeaua de service, adăugând acesteia o dimensiune multibrand.

Rețeaua de distribuție și asistență tehnică Ford Trucks este prezentă în orașele București, Constanța, Craiova, Timișoara, Arad, Deva, Brașov, Bacău, Suceava, Baia Mare, Oradea și Cluj.

Ford Trucks este unul dintre cei mai mari producători internaționali de camioane de mare tonaj din lume. Acesta produce o gamă largă de vehicule, inclusiv tractoare, camioane de construcții și camioane de distribuție cu o greutate de peste 16 tone.

Te-ar mai putea interesa și
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să atingă cel mai ridicat nivel din ultimii zece ani, relevă un studiu......
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace avertizează cu privire la îngheţarea războiului din Ucraina
Fostul ministru al apărării britanic Ben Wallace a avertizat cu privire la sugestiile referitoare la îngheţarea războiului ...
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Se reabilitează în sfârșit una dintre cele mai frumoase gări din România. Are peste 110 de ani
Gara din orașul Curtea de Argeș, care a fost construită la sfârșitul secolului XIX și este monument istoric, dar care ...
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz și-a crescut producția de gaze
Romgaz, cel mai mare producător de gaze naturale din România, controlat de stat, și-a majorat producția de gaze naturale ...