1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Extern

Cehia nu va primi în 2016 niciun migrant aflat acum în Turcia, spune ministrul de interne

Cehia nu va primi în 2016 niciun migrant aflat în prezent pe teritoriul Turciei, o decizie care ţine cont de situaţia creată în această ţară după tentativa de puci, a declarat duminică ministrul de interne ceh, Milan Chovanec, transmite AFP, potrivit Agerpres.

28 aug, 2016 | Agerpres

'Nu vom primi pe nimeni până la sfârşitul anului, întrucât controalele de securitate au fost întărite', a indicat ministrul, într-o declaraţie difuzată de televiziunea publică CT.

'Nu ştim ce s-a întâmplat exact în Turcia, dacă a fost o lovitură de stat sau o contralovitură de stat', a adăugat oficialul ceh, cu prilejul unei mese rotunde.

În baza acordului UE-Turcia, Cehia urma să găzduiască începând din octombrie 80 de sirieni aflaţi în prezent într-o tabără pentru refugiaţi din Turcia.

Ministrul ceh a afirmat însă că 'se teme' că 'Turcia nu intervine în favoarea oamenilor din Siria, ci încearcă să-şi rezolve conflictul cu kurzii', Milan Chovanec avertizând, în acest context', în legătură cu o 'destabilizare a Turciei'.

'Dacă acordul UE-Turcia se prăbuşeşte, ne vom putea aştepta la un val de migraţie mai puţin puternic în acest an şi la un altul, mult mai important, în primăvară', a estimat ministrul de interne ceh.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO