1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Cehii de la CPI Group cumpără centrul comercial Felicia din Iaşi, într-o tranzacţie la nivel regional

CPI Property Group, care a cumpărat în trecut terenurile fostei Ablon în România, a anunţat semnarea unui acord pentru achiziţia unui portofoliu de 11 centre comerciale din regiune de la două fonduri administrate de CBRE Global Investors. 

17 ian, 2017 | | ECONOMICA.net

Cehii de la CPI Property Group vor cumpăra 11 centre comerciale din Republica Cehă, Ungaira, Polonia şi România, se arată într-un anunţ al companiei. Tranzacţia urmează să fie finalizată în primul trimestru din acest an. 

De pe piaţa locală, compania va cumpăra mallul Felicia din Iaşi, deschis în 2007 şi care are o suprafaţă închiriabilă de 28.500 mp. Presa din Cehia, citată de Reuters, estimează că tranzacţia se ridică la 650 de milioane de euro pentru portofoliul cu o suprafaţă închiriabilă de 265.000 de mp. 

CPI a preluat în 2013 dezvoltatorul ungar Ablon, care se confrunta cu probleme financiare. Prin această achziţie, CPI şi-a făcut intrarea pe pieţele din România, Polonia şi Ungaria. Compania are un portofoliu de terenuri cu o suprafaţă de 300.000 de mp şi o valoare de 15 milioane de euro, se arată în raportul financiar. 

Deşi a preluat cu ani în urmă terenurile pe care Ablon urma să construiască proiete rezidenţiale, compania nu a finalizat niciun proiect pe piaţa locală. 

CPI este controlată de Radovan Vitek, 45 ani, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Republica Cehă. Revista Forbes îl plasează pe locul 3, cu o avere estimată la 1,61 miliarde de dolari.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO