1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

Companii

CTP a cumpărat de la belgianul Yves Weerts parcul logistic de la Deva

Dezvoltatorul imobiliar de spaţii logistice şi industriale, CTP, a anunţat achiziţia Deva Logistic Center de la firma deţinută de belgianul Yves Weerts. 

05 aug, 2015 | | ECONOMICA.net

CTPark Deva are o suprafaţă totală de 43.000 mp, dar şi 17.000 mp de teren disponibil pentru dezvoltare. CTP a plătit peste 10 milioane de euro pentru acest proiect, amplasat în localitatea hunedoreană Bacia. Olandezii au anunţat încă din primăvara acestui an că au un buget de 100 de milioane de euro pentru noi achiziţii în România.

Aceasta este a treia tranzacţie pe care CTP o bifează în mai puţin de jumătate de an, după achiziţia Mercury Logistic Park din apropierea Bucureştiului şi a proiectului Cefin din Arad. CTP a mai finalizat şi construcţia unei unităţi de 4.000 mp în CTPark Turda pentru Frankische, unde a investit 5 milioane de euro.

CTP a cheltuit deja 35 de milioane de euro pe aceste noi achiziţii.   

Vânzătorul este o societate fondată de belgianul Yves Weerts, care se asociase cu fiii omului de afaceri Costel Căşuneanu pentru construcţia unui turn de birouri la Bucureşti. Aceştia au ieşit anul trecut din proiectul de birouri de la Bucureşti.

Yves Weerts a început dezvoltarea proiectului logistic de la Deva pentru Carrefour, care are acolo un depozit regional. 

“Afacerile noastre se dezvoltă rapid în România, pe măsură ce tot mai mulți investitori caută spații de clasă A, premium, pentru activități industriale sau logistice. Cu achiziția CTPark Deva oferim acum depozite de calitate într-o locație nouă, premium, situată în vestul țării. Vom continua să construim și să cumpărăm în România spații potrivite pentru partenerii noștri tradiționali care sunt companiile internaționale și jucătorii importanți de pe piața locală”, a declarat Remon Vos, CEO CTP. 

Pentru acest an, CTP estimează venituri din chirii de 150 de milioane de euro. 

CTP va continua să investească în România pe fondul atractivităţii ţării pentru companiile producătoare datorită poziţiei strategice şi a disponibilităţii forţei de muncă la un preţ competitiv. Portofoliul CTP cuprinde 220 de clădiri cu o suprafaţă totală de închiriere de 2,5 milioane de mp, are 400 de clienţi şi 160 de angajaţi. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO