1EUR = 4.8422 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Cei mai bogaţi fraţi din România fac un complex comercial de 22 de ha în Timişoara

Proiectul este al fraţilor Emil şi Marius Cristescu, va fi finalizat într-un an şi presupune o investiţie de 50 de milioane de euro. Fraţii Cristescu mai deţin în Timişoara şi magazinul universal Bega

22 mai, 2012 | Florin Cojocaru | ECONOMICA.net

Compania Bega Grup, deţinută de fraţii Marius şi Emil Cristescu, începe în această vară construcţia unui parc de retail întins pe 22 ha în sudul Timişoarei, care va fi gata într-un an. Investiţia estimată este de 50 de milioane de euro, din surse proprii şi atrase. „Suntem în faza finală de obţinere a tuturor autorizaţiilor iar în vară îi dăm drumul. Va exista un hypermarket precum şi alte magazine ale unor branduri de renume. Într-un an va fi gata”, a spus, pentru ECONOMICA.NET Emil Cristescu, unul din patronii Bega Grup.


În urmă cu un an, când parcul de retail era doar la nivel de intenţie, Emil Cristescu spunea că nu va începe construcţia lui până nu deţine precontracte de închiriere pe cel puţin 40% din suprafaţa complexului. De asemenea, preciza că sursele atrase ar urma să reprezinte 85% din valoarea investiţiei.
Cei doi fraţi Cristescu mai deţin în Timişoara magazinul universal Bega. Oraşul nu are decât un singur centru comercial de tip mall, care este în proprietatea omului de afaceri ieşean Iulian Dascălu. Mai multe proiecte anunţate în anii trecut au picat pentru că dezvoltatorii nu au reuşit să găsească finanţare.

Fraţii Cristescu sunt unii dintre cei mai bogaţi români cu o avere estimată de peste 400 de milioane de euro. Deţin, prin intermediul Bega Grup, afaceri in industrie, construcţii, turism, transport şi imobiliare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO