Cei mai doriţi angajatori din România: Microsoft revine pe primul loc după nouă ani

Microsoft, Continental, Oracle, Amazon şi IBM sunt companiile la care şi-ar dori să lucreze cei mai mulţi candidaţi, reiese din sondajul top 100 cei mai doriţi angajatori, făcut de Catalyst Solutions pe un eşantion format din peste 14.000 de respondenţi.
Ion Dobreanu - vin, 21 mai 2021, 12:18
Cei mai doriţi angajatori din România: Microsoft revine pe primul loc după nouă ani

Microsoft, Continental şi Oracle sunt – în această succesiune – cei mai „vânaţi” angajatori din ţara noastră, reiese din sondajul făcut de Catalyst Solutions.

”Suntem încântați să fim recunoscuți ca cel mai dorit angajator din România. Acest lucru vine ca o confirmare a faptului că viziunea noastră și cultura de a pune oamenii pe primul loc au un impact pozitiv uimitor. Odată cu situația pandemică, am pus și mai mult accent pe angajații noștri, venind cu un răspuns rapid la situația globală, concentrându-ne asupra culturii organizaționale și menținerii stării de bine a angajaților, adaptându-ne la mediul de lucru remote într-un ritm accelerat. Starea de bine a angajaților noștri a fost și continuă să fie unul dintre cele mai importante aspecte pe care le urmărim. De asemenea, realizăm zilnic cât de important este acest lucru pentru sănătatea noastră mentală, fiind fundamentul unei culturi organizaționale puternice, orientate către angajați. Vom continua să investim în angajații noștri, să promovăm sentimentul de apartenență și să acordăm spațiul necesar pentru a crește împreună. Eforturile noastre nu se opresc aici, dorindu-ne să putem asigura cele mai bune experiențe angajaților noștri, cu multă grijă și atenție”, a spus Mădălina Stoian, HR Manager la Microsoft.

Clasamentul a fost realizat pe baza răspunsurilor a peste 14.000 de respondenţi, întrebați care sunt primii cinci angajatori din România pentru care și-ar dori să lucreze. 30% dintre angajatorii din top 100 sunt companii de tehnologie, în timp ce 15% sunt companii care activează în automotive.

Iată concluziile studiului:

Pentru candidaţii cu experienţă, cele mai importante criterii în alegerea angajatorului sunt:

  • – măsura în care compania recunoaşte performanţa salariaţilor;
    – dacă oferă pachet salarial atractiv;
    – dacă oferă atmosferă de lucru prietenoasă;
    – dacă şefii încurajează şi susţin dezvoltarea salariaţilor.

Un criteriu important în nominalizarea companiilor din top este măsura în care oferă salariaţilor opţiunea să lucreze de acasă.

Cei mai mulţi respondenţi şi-ar dori să lucreze în IT.

Automotive a scăzut în topul preferinţelor candidaţilor.

Cei mai mulţi studenţi participanţi la sondaj urmăresc activitatea angajatorilor preferaţi pe LinkedIn, Facebook, Instagram, în această succesiune. 

Majoritatea candidaţilor cu experienţă, care au răspuns la sondajul Catalyst, preferă LinkedIn ca să afle noutăţi despre angajatorii preferaţi, urmat într-o proporţie mult mai mică de Facebook şi Youtube, reiese din sondajul remis Economica.net.

Catalyst Solutions este o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off) din Portul Constanţa va fi inaugurat pe data de 15 mai, a anunţat, vineri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa......
S&P a retrogradat Israelul din cauza riscurilor geopolitice ridicate
S&P a retrogradat Israelul din cauza riscurilor geopolitice ridicate
Agenţia de evaluare financiară S&P Global Ratings a coborât, vineri, ratingul Israelului, de la "AA minus" până la "A ...
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), William Burns, a avertizat joi că Ucraina ar putea pierde războiul ...
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul ...