1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Cei mai doriţi angajatori în 2012. Microsoft e în vârful topului, pentru al doilea an

Microsoft, Oracle, Google, BCR, IBM, Continental, Orange, OMV Petrom, HP, Vodafone sunt cei mai doriţi angajatori în 2012, potrivit studiului realizat anual de Catalyst Consulting, divizia de consultanţă în employer branding (brandul angajatorului) a grupului Catalyst.

Studiul “Cei mai doriţi angajatori” este realizat în fiecare an, de şapte ani încoace de către Catalyst Consulting.  Studiul stabileşte anual clasamentul celor mai doriţi angajatori din România şi aşteptările pe care candidaţii le au de la aceştia. Rezultatele celei de-a şaptea ediţii a studiului se bazează pe informaţiile colectate în urma unui chestionar online, în perioada martie – aprilie 2012, de la 8.617 respondenţi din ţară. Din Bucureşti au răspuns 3.696 de persoane iar din provincie - 4.921. Majoritatea respondenţilor au peste 3 ani experienţă de muncă.


Topul celor mai doriţi angajatori în 2012


BRD Groupe Société Générale, Coca-Cola, P&G, Siemens, KPMG, Adobe, PwC, Emerson, ING Bank şi Banca Transilvania urmează în clasamentul celor mai doriţi angajatori în 2012.

Topul este dominat de angajatorii din tehnologie. Pe primele 10 locuri figurează o singură companie non-tehnică. E vorba de BCR. În top 20, sunt reprezentate industriile tehnică şi financiar-bancară.

Microsoft este cel mai dorit angajator din Romȃnia, pentru al doilea an consecutiv. Oracle şi Google s-au aflat şi în 2011 în topul celor mai atractivi trei angajatori. În top 10 s-au produs doar două modificări majore: IBM şi OMV Petrom au urcat cu peste 10 poziţii, pȃnă pe locurile 5, respectiv 8, faţă de ranking-urile obţinute în 2011.

Cum îşi aleg candidaţii angajatorii

Salariul, pachetul de beneficii oferit de angajator, siguranţa locului de muncă, programele de training puse la dispoziţie de angajator, reputaţia/imaginea companiei sunt, în această succesiune, cele mai importante criterii în alegerea angajatorului, mai arată ediţia din acest an a studiului "Cei mai doriţi angajatori".

Asigurările medicale (56.41%), suportul financiar pentru urmarea unor cursuri şi training-uri (42,82%), bonurile de masă (32,42%), programul de lucru flexibil (31,01%) sunt cele mai râvnite beneficii de către candidaţi, mai arată studiul.

Candidaţii din Bucureşti vor salarii mai mari decât cei din provincie


Mai exact, candidaţii cu peste 3 ani experienţă din Bucureşti vor salarii cu peste 40% mai mari decât cei din provincie, la acelaşi nivel de experienţă, mai arată studiul. Astfel, dacă persoanele cu maximum 3 ani experienţă din Bucureşti au aşteptări salariale similare celor din provincie, candidaţii cu 3-5 ani experienţă sau peste 5 ani experienţă din Bucureşti cer salarii cu 40-56% mai mari decȃt candidaţii din provincie cu acelaşi nivel de experienţă.

43% dintre candidaţii intervievaţi au aplicat la un post din cadrul companiei pe care o percep drept cel mai dorit angajator, mai arată studiul "Cei mai doriţi angajatori în 2012".

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO