Cei mai mari angajatori privaţi din economie care au renunţat la cei mai mulţi oameni în ultimii doi ani

OMV Petrom, ArcelorMittal Galaţi şi BCR sunt unii dintre cei mai mari angajatori privaţi din economie care au renunţat, în valoare absolută, la cei mai mulţi salariaţi pe parcursul anilor 2013 şi 2014, potrivit calculelor făcute de ECONOMICA.NET, pe baza informaţiilor care ne-au fost comunicate de Inspecţia Muncii.
Economica.net - Dum, 20 sept. 2015, 20:46
Cei mai mari angajatori privaţi din economie care au renunţat la cei mai mulţi oameni în ultimii doi ani

Companiile care aveau pe statele de plată cei mai mulţi salariaţi activi la 1 ianuarie 2015 sunt: Kaufland Romania, OMV Petrom, Automobile Dacia, RCS&RDS, Carrefour Romania, BRD, Mega Image, Autoliv Romania SRL, Dedeman, Banca Transilvania, BCR, DRM Draxlmaier Romania Sisteme Electrice SRL, Profi Rom Food, şi ArcelorMittal Galaţi, Metro Cash&Carry Romania, potrivit informaţiilor centralizate de publicaţia noastră, pe baza datelor care ne-au fost comunicate de Inspecţia Muncii. Dintre acestea, OMV Petrom, combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi şi BCR au renunţat, în valoarea absolută, la cei mai mulţi salariaţi, în ultimii doi ani. 

Numărul salariaţilor OMV Petrom a scăzut pe parcursul anilor 2013 şi 2014 faţă de anii precedenţi şi a ajuns la 17.020 la 1 ianuarie 2015, cu 3.488 mai puţini decât la 1 ianuarie 2013, potrivit informaţiilor care au fost comunicate publicaţiei noastre de către Inspecţia Muncii.

OMV Petrom şi BCR nu au comentat pe marginea acestui subiect.   

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi avea la 1 ianuarie 2015 cu mai bine de 1.000 de oameni mai puţin decât la 1 ianuarie 2013.

 „ArcelorMittal Galaţi activează pe o piaţă globală care încă resimte efectele crizei economice internaţionale şi, de aceea, am decis să investim aproximativ 300 de milioane de euro, din 2009, până în prezent, pentru creşterea eficienţei operaţiunilor noastre. Aceste investiţii ne-au permis să ne continuăm activitatea şi au condus la creşterea productivităţii muncii. Creşterea productivităţii muncii continuă să fie o prioritate pentru companie, iar aceasta se face atât prin investiţii, cât şi prin diminuarea numărului de slujbe, prin programe responsabile social. Deşi am fost nevoiţi să reducem numărul de locuri de muncă, am aplicat această măsură exclusiv într-o manieră responsabilă din punct de vedere social, prin intermediul unor scheme de plecări voluntare şi a unor programe de pre-pensionare, derulate în ultimii ani. În cadrul acestor programe, am putut selecta angajaţii înscrişi voluntar care îndeplineau toate criteriile de eligibilitate. În acelaşi timp, ArcelorMittal Galaţi a relansat colaborarea cu instituţii educaţionale şi a reluat angajarea tinerilor specializaţi, prin intermediul programelor de internship şi a celor de ucenicie”, au explicat pentru ECONOMICA.NET oficialii companiei reducerile de personal din ultimii ani. 

În lista celor mai mari angajatori privaţi din economie care au renunţat la cei mai mulţi oameni în ultimii doi ani se numără şi CEC Bank, dar şi Delphi Packard Romania. 

Cei mai mari angajatori privaţi care au concediat cei mulţi oameni în ultimii doi ani

Numărul salariaţilor la 1 ianuarie 2013

Numărul salariaţilor la 1 ianuarie 2014

Numărul salariaţilor la 1 ianuarie 2015

Evoluţie număr salariaţi 1 ianuarie 2013 – 1 ianuarie 2015

OMV Petrom

20508

19264

17020

-3488

ArcelorMittal Galaţi

7581

7005

6573

-1008

BCR

7550

6669

6806

-744

CEC Bank

6547

6448

6302

-245

Delphi Packard Romania

3830

3746

3626

-204

Surse informaţii: Inspecţia Muncii pentru ECONOMICA.NET.

Precizări metodologice

Infomaţiile privind numărul salariaţilor companiilor antemenţionate sunt cuprinse în Registrul de Evidenţă a Salariaţilor în format electornic care conţine datele transmise de angajatori, pe baza contractelor individuale de muncă încheiate. 
Corectitudinea completării registrului şi a transmiterii datelor informatice cade exclusiv în sarcina angajatorilor, ne-au spus oficialii Inspecţiei Muncii.

Te-ar mai putea interesa și
GCS: 4.064 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.070 de pacienți la ATI
GCS: 4.064 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.070 de pacienți la ATI
Un număr de 4.064 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a informat, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Acestea sunt cazuri...
Cîţu: Agro Invest va avea un plafon de 1 miliard de lei, care va fi mărit dacă va avea succes. În PNRR vor intra doar proiectele întinse până în 2026
Cîţu: Agro Invest va avea un plafon de 1 miliard de lei, care va fi mărit dacă va avea succes. În PNRR vor intra doar ...
Prim-ministrul Florin Cîţu a declarat că programul Agro Invest, de sprijin al fermierilor, va începe cu un plafon de ...
ANM: Lapoviță și ninsoare în București până la ora 16.00
ANM: Lapoviță și ninsoare în București până la ora 16.00
Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat sâmbătă prognoza meteo pentru Bucureşti, arătând că, temporar, ...
Guvernul conservator britanic vrea să taie mare parte din ajutoarele pentru statele afectate de conflicte armate
Guvernul conservator britanic vrea să taie mare parte din ajutoarele pentru statele afectate de conflicte armate
Regatul Unit intenţionează să taie cu până la două treimi din ajutoarele către unele dintre ţările cel mai grav ...