1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Cei mai mari datornici la bugetul de stat

Firmele cu cele mai mari datorii la bugetul de stat, la finalul trimestrului trei din 2013, sunt Galaxy Tobacco, European Food şi Poşta Română, Electrocentrale Bucureşti şi Rompetrol Downstream, potrivit datelor publicate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), pe pagina sa de internet. 

02 ian, 2014 | Agerpres

În total, cele cinci companii au acumulat datorii la Bugetul de stat de aproape 1,3 miliarde de lei.

Obligaţiile scadente până la 30 septembrie 2013 ale firmei Galaxy Tobacco totalizau 564,2 milioane de lei, din care accize - 237 milioane de lei şi 246 milioane de lei dobânzi şi penalităţi. Firma a primit, însă, înlesniri la plată.

European Food se află în executare silită pentru obligaţii restante de aproape 277 de milioane de lei la Bugetul de stat, din care TVA 176,3 milioane de lei şi dobânzi şi penalităţi de 100 de milioane de lei. În schimb 

Poşta Română a primit înlesniri la plată pentru obligaţiile sale restante de 190,7 milioane de lei, din care aproape jumătate reprezintă dobânzi şi penalităţi. 

Electrocentrale Bucureşti se află în executare silită pentru obligaţii restante de 146,8 milioane de lei, cea mai mare parte, 142,7 milioane de lei, reprezentând impozit pe profit.

Pe de altă parte, Rompetrol Downstream a primit înlesniri la plată, având obligaţii restante de 115,2 milioane de lei la categoria 'alte impozite şi taxe'.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO