1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Cei mai profitabili angajaţi din România sunt cei care lucrează pentru supermarketuri

Angajaţii din sectorul bunurilor de larg consum sunt cei mai profitabili din România, ca urmare a creşterii susţinute a consumului, arată studiul PwC Saratoga 2016, făcut public astăzi, 7 decembrie. 

07 dec, 2016 | ECONOMICA.net

În România, rentabilitatea medie a capitalului uman, exprimată prin numărul de unităţi monetare generate de un angajat pentru fiecare unitate monetară investită de companie în remunerația sa, a crescut cu 12,5% faţă de anul precedent, ajungând la 1,44, potrivit studiului PwC Saratoga 2016. Această evoluţie se datorează în principal creşterii profitabilităţii ca urmare a reducerii costurilor totale la nivel de companie.

„Rata cea mai ridicată a rentabilităţii capitalului uman s-a înregistrat în sectorul bunurilor de larg consum, ca urmare a creşterii susţinute a consumului. Se observă, de asemenea, îmbunătăţirea rentabilităţii capitalului uman în sectorul bancar, semn că măsurile de eficientizare luate în ultimii ani, precum şi controlul strict al costurilor îşi arată roadele”, a declarat Horaţiu Cocheci, senior manager, liderul Echipei de Servicii de Consultanţă în Resurse Umane a companiei PwC România.

Studiul PwC Saratoga Romania 2016 analizează o serie de indicatori privind angajaţii din 66 de companii din cinci sectoare economice: industria farmaceutică, producţie industrială, retail, bănci şi sectorul bunurilor de larg consum.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO