1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Cel mai bine plătit american nu mai vrea bani: a refuzat 48 de milioane de euro

Șeful Apple, Timm Cook a refuzat să încaseze dividendele oferite anul acesta acționarilor companiei. Acesta ar fi trebuit să încaseze aproximativ 48 de milioane de euro.

26 mai, 2012 | Alina Stanciu | ECONOMICA.net

Timm Cook, președintele Apple ar fi trebuit să încaseze anul acesta dividente în valoare de aproximativ 48 de milioane de euro,în contul acțiunilor pe care le deține la compania pe care o conduce. Cook a anunțat însă că renunță la bani, fără a-și motiva decizia, informează BBC. 

Pentru prima dată din 1995, gigantul american Apple a decis să ofere acționarilor dividende în valoare de 2,65 de dolari pe acțiune, începând cu luna iulie.

Potrivit presei americane, Cook este cel mai bine plătit american, veniturile acestuia ajungând anul trecut la peste 378 de milioane de dolari. Șeful Apple are un salatriu de 900.000 de dolari pe an, dar mare parte din veniturile încasate anul trecut au provenit dintr-o bonificație de un milion de acțiuni.

Apple "stă" pe aproximativ 110 miliarde de dolari cash. La începutul acestui an, acțiunile Apple au urcat până la 644 de dolari, valoarea de piață a companiei depășind pragul de 600 de miliarde de dolari. La momentul de față, Apple valorează 525 de miliarde de dolari, prețul unei acțiuni fiind de 562 de dolari.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO