1EUR = 4.7800 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Care este cea mai vândută băutură spirtoasă din lume

O marcă de soju, o băutură tradiţională din Coreea consumată cu precădere de femei, este cel mai bine vândută spirtoasă din lume. Vânzările sunt cu peste 50% mai mari decât Smirnoff, celebra marcă de vodka.

12 iun, 2012 | Alina Stanciu | ECONOMICA.net

Jinro, o marcă de soju, băutură tradiţionaţă din Coreea produsă din orez, cartof, orz sau grâu este cel mai bine vândută spirtoasă din lume, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Euromonitor. Anul trecut, la nivel mondial, s-au comercializat 61,38 de milioane de cutii a câte 9 litri fiecare din această băutură.

Jinro surclasează astfel la distanţă mare următorul brand de spirtoase din top, vodka Smirnoff, produsă de Diageo, cel mai mare producător de băuturi alcoolice premium din lume. Spre comparaţie, în 2011 vânzările de vodka Smirnoff au totalizat numai 24,7 milioane de cutii de 9 litri, cu 1,2% mai mult faţă de anul anterior.

Mai mult, pe locul trei în topul celor mai vandute spirtoase la nivel global se situează un alt brand local de soju, Lotte Liqour cu vânzări anuale de 23,9 milioane de cutii.

În ceea ce priveşte mărcile de whisky, cel mai bine în clasament stă Johnnie Walker, ocupanta poziţiei 8, cu 18 milioane de cutii. Jack Daniel s este de abia pe locul 19, cu vânzări globale de 10,58 milioane de cutii. 

La capitolul cea mai mare creştere în 2011 faţă de anul precedent, cel mai bun rezultat l-a înregistrat marca de pe poziţia a 4-a, Emperador, un brandy produs de o companie filipineză, Alliance Global Group. Vânzările Emperador au crescut în 2011 cu 109,4%, până la 20,1 milioane de cutii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO