Cel mai bine vândute 10 produse din lume

FinancesOnline.com a făcut un clasament al celor mai bine 10 vândute produse, iar, dacă rezultatele sunt oarecum previzibile, comparaţiile găsite de americani spun mai multe.
Economica.net - sâm, 09 aug. 2014, 06:30
Cel mai bine vândute 10 produse din lume

1. Coca Cola. 1,8 miliarde de sticle/doze de Coca Cola sunt vândute în lume, în fiecare zi. Asta înseamnă că, teoretic, în fiecare zi, doi pământeni din opt consumă Coca-Cola.

2. Lay’s. Producătorul de cipsuri vinde, doar în Statele Unite, 633 ce milioane de pungi, cu snacksuri. Dacă se adună greutatea lor, iese mai mult decât cea a unui portavion al armatei americane.

3. Play Station. Celebra consolă a bifat 344 de milioane de unităţi vândute din 1995 până acum. Dacă cineva le-ar pune una peste alta şi le-ar cântări, ar ieşi de două ori mai mult decât masa celebrului pod Golden Gate.

4. Toyota Corolla. Japonezii au vândut nu mai puţin de 40,7 milioane de modele Corolla din 1996 până acum. Dacă cineva le-ar pune bara la bară, lungimea şirului de maşini ar fi de 48 de ori lungimea şoselei care taie America, între New York şi Los Angeles.

5. iPad. Apple a vândut 211 milioane de tablete din 2010 pânmă acum. Puse fiecare în picioare, una lângă alta, cele 211 milioane de iPad+uri ar fi suficiente pentru a înconjura Pământul

6. Angry Birds. Producătorii celebrului joc pentru telefoane şi tablete au anunţat deja că s-a depăşit pragul de două miliarde de download-uri. Asta înseamnă că, teoretic, 29% din populaţia planetei a descărcat jocul.

7. Thriller. Albumul lui Michael Jackson s-a vândut în 70 de milioane de exemplare, din 1982, anul lansării, şi până acum. Cel mai bine vândut album din istoria muzicii a raportat până acum vânzări de 15 ori mai mari decât primul album al trupei One Direction, una dintre cele mai în vogă trupe ale momentului.

8. Harry Potter. Cartea cu celebra poveste s-a vândut în 450 de milioane de exemplare din 1997 până acum. Asta înseamnă 90% din totalul cărţilor vândute ân toată lumea în anul 2013.

9. iPhone. Cel mai râvnit telefon din lume a găsit, din 2007, când a apărut, şi până acum, 516 milioane de cumpărători. Adică mai mult decât toată populaţia din ţările Uniunii Europene.

10. Cubul Rubik. Din 1980, în toată lumea s-au vândut 350 de milioane de cuburi, adică de 35 de ori populaţia Ungariei, ţara de origine a lui Ernő Rubik, creatorul cubului.

Te-ar mai putea interesa și
Dezvoltatorii din București au cumpărat în pandemie terenuri pentru mai mult de 30.000 de locuințe
Dezvoltatorii din București au cumpărat în pandemie terenuri pentru mai mult de 30.000 de locuințe
Dezvoltatorii din București au cumpărat în pandemie terenuri pentru 30.000 de locuințe, arată datele companiei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox. În total, valoarea......
UE îşi va consolida securitatea energetică după incidentele de la gazoductele Nord Stream – Borrell
UE îşi va consolida securitatea energetică după incidentele de la gazoductele Nord Stream – Borrell
Uniunea Europeană crede că un sabotaj este probabil cauza scurgerilor recente din gazoductele Nord Stream 1 şi 2 şi va ...
Ultimele zile de Admitere pentru anul universitar 2022-2023 la Universitatea Spiru Haret (P)
Ultimele zile de Admitere pentru anul universitar 2022-2023 la Universitatea Spiru Haret (P)
Universitatea Spiru Haret, cea mai mare instituţie de învăţământ superior privată din România, organizează Admitere ...
Afacerile reţelei dr. Leahu au depăşit 59 de milioane de lei în primul semestru şi sunt cu 33,5% mai mari decât cele din prima jumătate a anului 2021
Afacerile reţelei dr. Leahu au depăşit 59 de milioane de lei în primul semestru şi sunt cu 33,5% mai mari decât cele ...
Reţeaua clinicilor dentare dr. Leahu, listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori București, a realizat cifră de afaceri ...