Cel mai bine vândute 20 modele de telefoane mobile din toate timpurile. Niciun smartphone lansat după 2021 nu a reușit să le depășească

Telefonul mobil a evoluat de la a fi un dispozitiv simplu pentru convorbiri la modele inteligente și sofisticate de astăzi, integrate cu tehnologii avansate precum inteligența artificială, camere foto de înaltă performanță și ecrane tactile de înaltă rezoluție.
Ion Dobreanu - Dum, 04 feb. 2024, 09:30
Cel mai bine vândute 20 modele de telefoane mobile din toate timpurile. Niciun smartphone lansat după 2021 nu a reușit să le depășească

Telefoanele mobile au cunoscut un succes remarcabil pe parcursul evoluției lor, iar pe măsură ce tehnologia a avansat, smartphone-urile au redefinit complet modul în care interacționăm cu lumea digitală. iPhone-ul, lansat în 2007, a fost un punct de cotitură, introducând ecrane tactile, aplicații și o integrare mai profundă a internetului în dispozitivele mobile.

Topul celor mai bine vândute 20 modele de telefoane mobile din toate timpurile reflectă popularitatea și impactul semnificativ pe care aceste dispozitive le-au avut în industrie. De exemplu, niciun smartphone lansat după 2021 nu a reușit să le depășească. Iar în acel an, în lume existau 7,1 miliarde de utilizatori de telefoane mobile, adică aproximativ 90% din populația globală.

Cu ajutorul datele de pe Wikipedia, Yahoo Finance și firma de analize tehnologice Omdia, Visual Capitalist a prezentat un grafic al vânzărilor de telefoanelor mobile care au cunoscut un succes comercial încă de neegalat.

Cele mai vândute telefoane mobile din toate timpurile

Cel mai vândut telefon din toate timpurile este mult iubitul Nokia 1100, cu peste 250 de milioane de unități vândute în cei șase ani de producție, înainte de a fi retras, în 2009.

Cu toate că a existat în aceeași perioadă cu primele smartphone-uri de pe piață (Nokia E-series și apoi iPhone-ul), prețul accesibil al seriei 1100, focalizarea pe funcționalități de bază și dimensiunile reduse l-au făcut preferat în țările în curs de dezvoltare.

Pe locul al doilea găsim o altă variantă a seriei Nokia 1110, care a fost vândut 248 de milioane de unități. Iar pe locul al treilea se află seria Iphone 6, vândută în 222 milioane de unități. A fost atât de populară încât Apple a decis să îl relanseze în 2017 pe piețele din India și China.

Iphone 6 și Iphone 6S cu ecranele lor de 4,7 și 5,5 inci au introdus era smartphone-urilor cu ecrane mari și rămân cel mai bine vândute iPhone-uri ale Apple și cel mai bine vândute smartphone-uri din toate timpurile. De fapt, iPhone 6 a fost atât de popular încât a fost relansat în 2017 la un preț mai accesibil.

Următoarele 17 poziții în topul celor mai vândute telefoane sunt împărțite între modele Nokia și iPhone-uri, doar Samsung E1100 (pe locul 11) și Motorola Razr V3 (pe locul 17) reușind să spargă monopolul.

Desigur, Nokia și Apple au avut destine foarte diferite în ultimul deceniu. Microsoft a achiziționat divizia de telefoane mobile a Nokia în 2014 pentru a-și stimula propriul sistem de operare Windows Phone, dar când acest lucru a eșuat, afacerea de telefoane a Nokia a fost vândută din nou către HMD Global. Astăzi, HMD Global încă produce telefoane Nokia (inclusiv modernizări ale modelelor anterioare) care rulează pe sistemul de operare Android.

 

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...