Cel mai bogat israelian vinde terenuri de 8 hectare din București

Firma Seashops, deținută de un offshore din Cipru, despre care presa din Constanța a scris că este deținută de miliardarul israelian Eyal Ofer, vrea să vândă trei terenuri din București.
Andrada Ghira - mie, 11 oct. 2023, 22:00
Cel mai bogat israelian vinde terenuri de 8 hectare din București

Firma Seashops, deținută de un offshore din Cipru despre care presa din Constanța a scris că este deținută de miliardarul israelian Eyal Ofer, vrea să vândă trei terenuri din București, potrivit convocatorului Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor (AGEA), consultat de Economica.net. 

Cel mai mare dintre terenurile care urmează să fie vândute are 6,5 ha și se află chiar lângă vilele din proiectul rezidențial Oxford Gardens, construit de dezvoltatorul Willbrook, parte din imperiul imobiliar al miliardarului Eyal Ofer. 

Shimon Galon, unul dintre cei mai experimentați executivi din piața imobiliară de la noi, care a condus operațiunile Globe Trade Center (GTC) pe plan local, este administratorul celor două firme care vând terenurile deținute în București, și care sunt deținute la rândul lor de firma Seashops.

Cel mai mare dintre terenuri are 65.000 de mp aparține Veski Construct, deținută de Seashosp. Cumpărătorul este firma Laquatro Real Estate, care are este deținută de două firme din Spania, potrivit datelor consultate de Economica.net în platforma Termene.ro. Acestea sunt Inprisma SL și Joyfasa SL, iar administratori sunt Andres Lorente Molinero, Antonio Lorente Molinero, Jose Luis Montero Moran și Francisco Javier Montero Moran.

Prețul pentru acest teren este de 9 milioane de euro, cu plata unui avans de 500.000 de euro, fără TVA. 

Alte două terenuri, cu un total de 15.300 de mp, de pe strada Nisipoasa 128 și 130 și care sunt deținute de Orena Development, urmează să fie vândute la prețul de 500.000 de euro, cu plata în avans a 100.000 de euro către dezvoltatorul H4L Development SA, deținut de familia lui Dragoș Bîlteanu, fostul președinte al SIF Banat-Crișana.

Cel mai bogat israelian

Eyal Ofer este cel mai bogat israelian cu o avere estimată de Forbes la 18,9 miliarde de dolari. Ofer este președintele Ofer Global, companie cu activități în transporturi, imobiliare, tehnologie, investiții și sistemul bancar. Mare parte din afacerea cu transporturi a moștenit-o de la tatăl său, în 2011.

Una dintre clădirile construite în România a fost Cathedral Plaza, pe care i-a vândut-o omului de afaceri Ioannis Papalekas. 

Statutul clădirii este și astăzi incert, la zece ani de la vânzare.

În plus, Economica.net relata în urmă cu doi ani că cel mai bogat israelian pierdea imobilul de birouri Platinum Business & Convention Center, care este acum deținut de o firmă a Alpha Bank.

Te-ar mai putea interesa și
NEPI Rockcastle și-a majorat împrumutul de la IFC la 445 milioane de euro
NEPI Rockcastle și-a majorat împrumutul de la IFC la 445 milioane de euro
NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din România, a semnat în decembrie 2023 un acord cu Corporația Financiară Internațională (IFC) pentru o finanțare verde în......
China: 19 persoane decedate în urma surpării unei porţiuni de autostradă în provincia Guangdong
China: 19 persoane decedate în urma surpării unei porţiuni de autostradă în provincia Guangdong
Nouăsprezece persoane şi-au pierdut viaţa în urma surpării unei porţiuni de autostradă în noaptea de marţi spre ...
SUA îşi îndemnă aliaţii să furnizeze Ucrainei sisteme antiaeriene Patriot
SUA îşi îndemnă aliaţii să furnizeze Ucrainei sisteme antiaeriene Patriot
Secretarul american al apărării Lloyd Austin a încurajat marţi statele care deţin sisteme antiaeriene Patriot să doneze ...
Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă a fost oprită controlat, exact în perioada minivacanței cu consum redus de energie, în care energia este ieftină sau chiar cu preț negativ
Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă a fost oprită controlat, exact în perioada minivacanței cu consum redus ...
Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă a fost oprită controlat seara trecută și va mai fi repornită după finalul ...