Cel mai bogat om din lume, interesat de o companie din Polonia

Miliardarul mexican Carlos Slim şi-ar putea extinde prezenţa pe pieţele europene prin preluarea unei participaţii la operatorul polonez de reţele de fibră optică Hawe, care se pregăteşte să-şi majoreze capitalul printr-o emisiune de acţiuni de 350 milioane zloţi (107 milioane dolari).
Economica.net - lun, 27 aug. 2012, 09:27
Cel mai bogat om din lume, interesat de o companie din Polonia

Hawe va folosi fondurile pentru a cumpăra o altă companie din Polonia, TK Telekom, divizia de telecomunicaţii a companiei feroviare de stat PKP, potrivit unui comunicat al operatorului de reţele de fibră optică, citat de Bloomberg.

Omul de afaceri Marek Falenta, care deţine 45% din acţiunile Hawe, a declarat pentru Bloomberg că operatorul a identificat câţiva investitori interesaţi de acţiunile scoase pe piaţă, fără a oferi alte detalii.

Ziarul Puls Biznesu scrie că gigantul America Movil, controlat de Carlos Slim, se numără printre aceştia, fără a preciza sursa informaţiei.

„Prefer să vând acţiuni către o companie mare din sectorul telecomunicaţiilor. Nu pot confirma dacă se numără sau nu compania lui Carlos Slim printre potenţialii investitori”, a afirmat Falenta pentru Bloomberg.

Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii America Movil au refuzat să comenteze informaţiile.

America Movil este cel mai mare operator de telecomunicaţii din America Latină şi reprezintă o mare parte din averea lui Carlos Slim, evaluată la 72,2 miliarde de dolari, care îl face cel mai bogat om din lume.

Slim (72 de ani) insistă pentru extinderea America Movil în Europa, pentru diversificarea surselor de venit şi pentru a câştiga de pe urma valorii de piaţă relativ scăzute a companiilor de pe continent, în contextul crizei datoriilor de stat din zona euro.

În luna iunie, America Movil a cumpărat 21% din acţiunile Telekom Austria, iar mai târziu 28% din titlurile operatorului olandez KPN.

Grupul America Movil este interesat şi de preluarea P4, al patrulea mare operator de telefonie mobilă din Polonia, potrivit Puls Biznesu.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...