Cel mai bogat om din lume, interesat de o companie din Polonia

Miliardarul mexican Carlos Slim şi-ar putea extinde prezenţa pe pieţele europene prin preluarea unei participaţii la operatorul polonez de reţele de fibră optică Hawe, care se pregăteşte să-şi majoreze capitalul printr-o emisiune de acţiuni de 350 milioane zloţi (107 milioane dolari).
Economica.net - lun, 27 aug. 2012, 09:27
Cel mai bogat om din lume, interesat de o companie din Polonia

Hawe va folosi fondurile pentru a cumpăra o altă companie din Polonia, TK Telekom, divizia de telecomunicaţii a companiei feroviare de stat PKP, potrivit unui comunicat al operatorului de reţele de fibră optică, citat de Bloomberg.

Omul de afaceri Marek Falenta, care deţine 45% din acţiunile Hawe, a declarat pentru Bloomberg că operatorul a identificat câţiva investitori interesaţi de acţiunile scoase pe piaţă, fără a oferi alte detalii.

Ziarul Puls Biznesu scrie că gigantul America Movil, controlat de Carlos Slim, se numără printre aceştia, fără a preciza sursa informaţiei.

„Prefer să vând acţiuni către o companie mare din sectorul telecomunicaţiilor. Nu pot confirma dacă se numără sau nu compania lui Carlos Slim printre potenţialii investitori”, a afirmat Falenta pentru Bloomberg.

Contactaţi de Bloomberg, reprezentanţii America Movil au refuzat să comenteze informaţiile.

America Movil este cel mai mare operator de telecomunicaţii din America Latină şi reprezintă o mare parte din averea lui Carlos Slim, evaluată la 72,2 miliarde de dolari, care îl face cel mai bogat om din lume.

Slim (72 de ani) insistă pentru extinderea America Movil în Europa, pentru diversificarea surselor de venit şi pentru a câştiga de pe urma valorii de piaţă relativ scăzute a companiilor de pe continent, în contextul crizei datoriilor de stat din zona euro.

În luna iunie, America Movil a cumpărat 21% din acţiunile Telekom Austria, iar mai târziu 28% din titlurile operatorului olandez KPN.

Grupul America Movil este interesat şi de preluarea P4, al patrulea mare operator de telefonie mobilă din Polonia, potrivit Puls Biznesu.

Te-ar mai putea interesa și
Rușii sunt principalii cumpărători de locuințe străini în Turcia
Rușii sunt principalii cumpărători de locuințe străini în Turcia
Vânzările de locuinţe în Turcia au urcat în aprilie cu 38,8%, la 133.058, comparativ cu perioada similară din 2021, arată datele publicate marţi de Institutul de Statistică, ruşii fiind......
Țiriac pregătește noi investiții în imobiliare: sute de apartamente la Timișoara și Brașov: Încă 20 de ani imobiliarele din România pot să fie o investiție promițătoare
Țiriac pregătește noi investiții în imobiliare: sute de apartamente la Timișoara și Brașov: Încă 20 de ani imobiliarele ...
Omul de faceri Ion Țiriac continuă investițiile în imobiliare și plănuiește sute de apartamente pe terenurile pe care ...
Guvernul va adopta mâine ordonanța privind creșterea voluntară, scutită de taxe, a salariului minim cu 200 de lei
Guvernul va adopta mâine ordonanța privind creșterea voluntară, scutită de taxe, a salariului minim cu 200 de lei
Guvernul urmează aprobe în şedinţa de miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, cadrul legal pentru implementarea ...
Șeful băncii franceze Societe Generale, Frederic Oudea, va pleca la anul din fruntea instituției
Șeful băncii franceze Societe Generale, Frederic Oudea, va pleca la anul din fruntea instituției
Grupul bancar francez Societe Generale a anunţat marţi că Frederic Oudea (foto), directorul său general din 2008, nu ...