Cel mai bun manager de fond de hedging din lume a câştigat aproape 4 miliarde de dolari în 2011

Şeful fondului de hedging Bridgewater, Ray Dalio, care anul trecut a devenit cel mai de succes manager de fond, a câştigat 3,9 miliarde de dolari în 2011, când fondul pe care îl administrează, Pure Alpha, de circa 70 de miliarde de dolari, a adus investitorilor profit de 13,8 miliarde de dolari.
Economica.net - vin, 30 mart. 2012, 12:11
Cel mai bun manager de fond de hedging din lume a câştigat aproape 4 miliarde de dolari în 2011

Bridgewater este cel mai mare fond de hedging din lume.

Dalio se situează pe primul loc al topului celor mai bogaţi 25 de manageri de fonduri de hedging întocmit de revista Absolute Return. Membrii acestui grup au câştigat în total anul trecut 14,4 miliarde de dolari din pachetele salariale şi investiţii proprii, mai puţin faţă de 22 miliarde de dolari în 2010, scrie Financial Times.

Patru din primii cinci manageri au obţinut bani din administrarea unor fonduri închise noilor investitori.

Cei 25 de manageri au câştigat în medie anul trecut 576 de milioane de dolari, în scădere de la 880 milioane de dolari în anul anterior.

Anul 2011 a fost marcat de o volatilitate mai ridicată pe pieţele financiare, iar fondurile de hedging au pierdut în medie 2% din banii investitorilor.

Suma câştigată de Dalio este de 480 de ori mai mare decât pachetul salarial al şefului Bank of America, Brian Moynihan, de 8,1 milioane de dolari.

Bridgewater administrează printr-un fond de hedging active de circa 70 de miliarde de dolari, dar şi încă 50 de miliarde de dolari în produse „beta”, destinate mai ales fondurilor de pensii.

Dalio este considerat cel mai de succes manager de fond de hedging din lume, din perspectiva profiturilor absolute, de către firma LCH Investments, după ce l-a depăşit anul trecut pe George Soros. În funcţie de randamentul înregistrat de fonduri de la înfiinţare şi până în prezent, prima poziţie este ocupată de Dalio cu Pure Alpha (profit de 35,8 miliarde de dolari începând din 1975), urmat de Quantum Endowment Fund al lui George Soros (profit de 31,2 miliarde dolari din 1973), respectiv Paulson & Co (câştig de 22,6 miliarde de dolari din 1994). Quantum şi Paulson & Co au sub administrare active de circa 22 miliarde de dolari.

Managerul de fond are semnat deja un angajament prin care promite că îşi va ceda jumătate din avere în scopuri caritabile.

Locurile doi şi trei au fost ocupate anul trecut de doi manageri de fond care s-au retras. Carl Ichan a câştigat 2,5 miliarde de dolari după ce a înapoiat capitalul fondului investitorilor la începutul anului trecut, iar James Simons, fondatorul Renaissance Technologies, a câştigat 2,1 miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...