1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Cel mai cunoscut cazino din lume, simbolul Las Vegasului, dă faliment

Caesars Entertainment, grupul american care controlează cel mai cunoscut lanţ de cazinouri din lume, se pregăteşte să intre în faliment. Compania americană, cu sediul în Las Vegas, va cere joi protecţie faţă de creditori sub incidenţa Capitolului 11 al legii falimentului din Statele Unite.

14 ian, 2015 | ECONOMICA.net

Duelul dintre Caesars şi creditorii săi trece astfel la următorul nivel. Cu două zile în urmă, chiar o parte dintre creditori au cerut falimentul companiei. Caesars Entertainment pregăteşte astfel o contra-acţiune într-o instanţă din Chicago.

Creditorii dizidenţi susţin că protecţia conferită de legea falimentulu iar proteja în mod incorect interesele companiei.

Compania negociază încă de anul trecut cu creditorii, după negocieri dure şi litigii îndelungate în încercarea de a restructura datoriile de câteva miliarde de dolari acumulate de Caesars după ce Apollo Global Management şi TPG Capital Management, principalii acţionari, au decis să delisteze grupul în 2008.

Între timp, criza financiară şi concurenţa tot mai agresivă au îngenunchiat industria americană a jocurilor de noroc. Caesars este pe pierdere începând din 2009.

Caesars a făcut eforturi pentru a rămâne solvabilă, prin refinanţarea unor datorii şi restructurarea activelor din grup. Creditorii juniori au acţionar compania şi directorii săi executivi în instanţă anul trecit, acuzându-i că ar fi prăduit cele mai performante active.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO