1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Extern

Cel mai înalt zgârie nori din lume se face în 90 de zile. Va avea peste 800 de metri

Pentru mai puţin de jumătate de miliard de euro, în China se va construi Sky City Tower, cea mai mare clădire din lume. În doar 90 de zile.

22 iun, 2012 | ECONOMICA.net

În oraşul chinez Changsha din provincia Hunan se va ridica cel mai înalt zgârie-nori din lume, cu o înălţime de 838 de metri, potrivit presei franceze. Dincolo de acest record, firma de arhitectutră care se ocupă de proiect, BSB, a propus un termen de realizare care îi va auce cu siguranţă un nou record: turnul va fi construit în 90 de zile. Construcţia efectivă ar urma să înceapă în noiembrie, iar lucrările vor fi terminate în ianuarie 2013.

Firma de arhitectură spune că proiectul, denumit Sky City Tower, va avea costuri foarte mici. Clădirea de 220 de etaje va fi una verde, promit chinezii. Va fi construită din materiale ecologice şi va consuma doar o cincime din energia care ar reveni unei clădiri convenţionale de aceeaşi talie. În ceea ce priveşte riscul seismic, turnul a fost gândit să reziste la cutremure de nouă grade pe scara Richter.

Noile tipuri de materiale şi metoda de construcţie permit constructorului să facă economii substanţiale. Investiţia pentru Sky City Tower se va ridica la circa 489 de milioane de euro (4 miliarde de yuani), faţă de 1,19 miliarde de euro pentru Burj Kkalifa şi 1,74 miliarde de euro pentru Shanghai Tower.

Vor face chinezii un zgârie-nori de 220 de etaje în trei luni? Ce este sigur este că aceeaşi firmă a reuşit să ridice un hotel de 30 de etaje în doar 15 zile. Puteţi vedea aici un video cu hotelul construit în 15 zileLoading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO